VİDEO

Londra'nın göbeğinde bot hayatı: Nasıl gidilir, nasıl yaşanır?

Türkiye'den İngiltere'ye taşınan Sadun Çengel, hayatını Londra'daki Lea Nehri'ne demirlediği bir botta sürdürüyor. Çengel, İngiltere'ye nasıl göçtüğünü, bot yaşamının artılarını ve eksilerini anlattı.

LONDRA - Küresel bazda konut fiyatlarının artışı ve farklı yaşam tarzı arayışları, insanların alternatif konaklama biçimleri aramasına sebep oluyor. Aradığı yaşam tarzını hayata geçirmeyi başaranlardan biri de İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Sadun Çengel.

Yıllar önce turist vizesiyle Londra'ya giden, daha sonra orada yaşamaya karar veren Çengel, yeni bir hayat tarzına geçmeye ise Lea Nehri'ndeki botları görünce karar vermiş. Çengel, oturduğu apartman dairesinden ayrılarak bir bot satın aldı ve Lea Nehri üzerinde yaşamaya başladı.

Türkiye'deki elektrik ustalığı mesleğine İngiltere'de de devam eden Çengel, iki ülke arasındaki Ankara Anlaşması sayesinde göç sürecini tamamladığını da aktarıyor.

Uzun süredir Lea Nehri üzerindeki bir botta yaşayan Sadun Çengel, bu kararda minimalist yaşam tarzının etkili olduğunu da dile getirdi. Çengel, botta yaşamanın avantajlarını, maliyetini, zorluklarını ve kolaylıklarını Gazete Duvar'a anlattı.