Londra'da havalimanında yangın: Uçuşlar durduruldu

İngiltere'deki Luton Havalimanı'nın otoparkında çıkan yangın sebebiyle uçuşlar askıya alındı, dört itfaiyeci ve bir havalimanı çalışanı hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'daki Luton Havalimanı'nın otoparkında çıkan yangın sebebiyle havalimanının yerel saatle 14.00'e kadar hava trafiğine kapalı kalmasına karar verildi. Havalimanındaki kat otoparklarından birinin kısmen çökmesine neden olan yangında can kaybı olup olmadığıyla ilgili henüz bilgi paylaşılmadı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 10 Ekim Salı akşamı geç saatlerde çıkan yangından basına yansıyan görüntülerde havalimanı terminaline yakın mesafede bulunan otoparkın alevler içinde kaldığı görüldü. Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden açıklama yapan Luton Havalimanı, "Acil durum servisleri ile yolcularımız ve çalışanlarımızın güvenliğini desteklemek önceliğimiz olmayı sürdürüyor" dedi.

DÖRT İTFAİYECİ, BİR HAVALİMANI ÇALIŞANI HASTANEYE KALDIRILDI

Yerel itfaiye departmanı, yangın esnasında 1200 kadar aracın otoparkta bulunuyor olabileceği bilgisini paylaştı. İtfaiye, yangına ilişkin açıklamasında, "Binanın bir yarısı tamamen yangından etkilendi; binada ciddi bir çökme yaşandı" ifadelerini kullandı. İtfaiyeden yapılan açıklamada ayrıca yangının çıkış sebebini belirlemek üzere tam teşekküllü bir soruşturma başlatılacağı bilgisi de verildi. Ambulans servisi, yangın sebebiyle dört itfaiyeci ve bir havalimanı çalışanının hastaneye kaldırıldığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)