Londra'da binlerce kadın sokağa indi: 'Polis hesap vermiyor'

Kadına yönelik şiddeti ve ayrımcılığı protesto eden binlerce protestocu, kadınlara karşı polisin tutumunu eleştiren sloganlar attı. Miss Yankey, polisin kesinlikle hesap vermediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra'da binlerce kadın, kadına yönelik şiddeti ve ayrımcılığı protesto etmek için yürüyüş yaptı. Kentin en önemli caddelerinden Oxford Caddesi'nde toplanan binlerce protestocu şiddet, ayrımcılık ve ülkede son dönemde kadınlara karşı polisin tutumunu eleştiren sloganlar atarak ve pankart taşıyarak yürüdü.

AA'nın aktardığına göre, Londra'nın simge mekanlarından Regent Caddesi ve Piccadilly Circus'tan geçen kadınlara bu bölgelerde bulunanlar ve turistler de alkışlar ve ıslıklarla destek verdi. Trafalgar Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından burada konuşma yapan kadın hakları savunucuları, Londra Emniyet Müdürlüğü'nde polis olarak görev yaparken 20 yıl boyunca 12 kadına en az 49 kez cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf eden David Carrick'e işaret etti. Million Women Rise isimli kuruluşun üyesi Michelle Daley, "İhmal, travma ve şiddet yoluyla kadın ve kız çocukların ölümlerine ve zarar görmelerine defalarca katkıda bulunan kararlara, politikalara ve uygulamalara karşı olduğumuz için ayaklanıyoruz" dedi. 

Protestonun organizatörü Femi Otitoju ise, şu ifadeleri kullandı: "Londra'da sokakların güvenliği konusunda endişeliyiz ve özellikle kadınların geceleri sokakta yürürken kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz."

'CARRICK, BİR İSTİSNA DEĞİL'

Kadın hakları savunucusu ve şair Miss Yankey de, İngiltere'de kadına karşı şiddetin parçası olan polisin kesinlikle hesap vermediğini belirtti. Binlerce polisle ilgili soruşturmaların devam ettiğini kaydeden Yankey, "Onu (Carrick) durdurmak için ellerine birçok fırsat geçti ama yapmadılar. O da kadınlara serbestçe tecavüz etmeye devam etti. Carrick'in istisna olmadığını düşünüyorum. Polisin içinde çürük elmalar yok, ağaç çürümüş. Güçlü bir şekilde inanıyorum ki polis bile bu çürüme karşısında şaşırmıştır." diye konuştu.

Kadın hakları savunucularının eylemlerinin de şiddeti uygulayanları adalet karşısına çıkarmaya yetmediğinin altını çizen Yankey, "Problemin ne olduğunu biliyorlar. Onlara söylüyoruz. Kadınların bu eylemleri duyulmalarını sağlıyor ancak polisten aktif olarak bunu değiştirmek için bir şey yapmasını beklemiyorum. Tarihten biliyoruz yapmadılar ve yapmayacaklar" dedi. (DIŞ HABERLER)