Londra'da bıçaklı saldırı: Şüpheli gözaltında

İngiltere'nin başkenti Londra'da British Museum yakınlarında düzenlenen saldırıda bir kişi kolundan yaralandı. Şüpheli olayın ardından gözaltına alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da British Museum yakınlarında düzenlenen bıçaklı saldırıda bir kişi yaralandığı açıklandı. Saldırının ardından şüpheli gözaltına alınırken, müze tahliye edilerek kısa süreliğine kapatıldı. Olaya ilişkin açıklama yapan Londra Metropolitan Polisi, Great Russell Sokağı ile British Museum müzesi arasında bugün yerel saatle 10.00 sıralarında meydana gelen saldırının 'münferit bir olay' olduğunu ve 'halk açısından risk barındıran herhangi bir durum olmadığını' kaydetti.

The Guardian'ın haberine göre, Metropolitan Polisi, bıçaklı saldırının terör saldırısı olarak değerlendirilmediği bilgisini paylaştı. Olay yeri, saldırının ardından polis kordonuna alınırken, Londra ambulans servisi, yaralı erkeğe olay yerinde ilk müdahalenin yapıldığını, yaralının ardından hastaneye kaldırıldığını bildirdi. The New York Post gazetesinin görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak aktardığına göre, saldırıda bir turist kolundan yaralandı.

MÜZE, GÜVENLİĞİN ARTIRILMASI SONRASI YENİDEN AÇILDI

British Museum Sözcüsü saldırının ardından açıklama yaparak müze yakınında bir kişinin saldırıya uğraması üzerine müzenin bu sabah kapatıldığını aktardı. Sözcü, "Ziyaretçiler, önlem olarak müzeden tahliye edildi; yaralıya acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı. Sözcü, müzede güvenlik artırıldıktan sonra yeniden açıldığını bildirdi. 

Müze Başkanı George Osborne da X (Twitter) hesabından açıklama yaparak "Bu sabah British Museum kapısının yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlendiğine ilişkin üzücü haberi aldık. Müzedeki herkesin düşünceleri yaralı ile birlikte; kendisine şifa diliyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)