Liseyi bitireli 1 yıl olmadı: En genç belediye başkanı

18 yaşındaki üniversite öğrencisi Jaylen Smith, ABD'nin Arkansas eyaletinde 1800 kişinin yaşadığı Earle kasabasının belediye başkanı seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Arkansas eyaletinde Earle kasabasında dün açıklanan seçim sonucu büyük bir şaşkınlık ve sevinçle kutlandı.

18 yaşındaki üniversite öğrencisi Jaylen Smith, 1800 kişinin yaşadığı kasabanın belediye başkanı seçildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Demokrat Parti'den seçime giren Smith, Facebook üzerinden "Earle, Arkansas için daha iyi bir sayfa açma zamanı. İnsanların oy vermesi için harekete geçen tüm destekçilerime teşekkür ederim. Hepinize gerçekten minnettarım" yazdı.

Jaylen Smith, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada ise "Bir yerden başlamanız lazım. Şimdi olabilecekken 30 ya da 40 yaşında belediye başkanı olmak istemedim" dedi.

ABD'nin tarihindeki en genç siyah belediye başkanı olduğu ifade edilen ve Mayıs ayında liseyi bitiren Smith, yeni görevinin yanı sıra Arkansas State University Mid-South'ta eğitimine devam etmeyi ve savcı olmayı planlıyor.

 

ABD'de 2005 yılında 18 yaşındaki beyaz Michael Sessions henüz liseyi bitirmeden Michigan'daki Hillsdale kasabasında belediye başkanı seçilmişti. Okul müdürü Sessions'la ilgili olarak "Ona söyledim, kazansa bile hala ödevlerini bitirmek zorunda. Resmi görevliyi uzaklaştırmak istemem" demişti. (HABER MERKEZİ)