Liseli iki gencin öldüğü scooter kazasında 53 metrelik fren izi

Antalya'da otomobilin scooter'a çarpması sonucu iki lise öğrencisinin öldüğü kazada yeni bir detay ortaya çıktı. Muhammed Can Gülmez yönetimindeki otomobilin 53 metre fren yaptığı belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da otomobilin scooter'a çarpması sonucu Mahmut Yağız Balcı (18) ile Ada Kayahan’ın (17) yaşamını yitirdiği kazada, otomobilin 53 metre fren yaptığı tespit edildi. Gençlerin aileleri, bu yeni kanıtın otomobilin süratinin beyan edilenden daha fazla olduğunu gösterdiğini savundu. 

Kaza, 22 Ekim gecesi Muratpaşa ilçesi Portakal Çiçeği Caddesi'nde meydana geldi. Üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ile Ada Kayahan, dershaneden çıktıktan sonra arkadaşları ile buluşup yemek yedi ve evlerine gitmek için elektrikli scooter'a bindi. Yaya geçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan scooter'daki gençlere, süratli olduğu belirtilen Muhammed Can Gülmez (23) yönetimindeki otomobil çarptı. Balcı ve Kayahan, çağrılan ambulansla kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Muhammed Can Gülmez, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

GENÇLERİN AİLELERİ: BEYAN ETTİĞİNDEN DAHA HIZLI GİDİYORDU

DHA'nın haberine göre üniversite öğrencisi Muhammed Can Gülmez'in kullandığı otomobilin kaza sonrasında 53 metre fren yaptığı tespit edildi. Kazada ölen liseli gençlerin aileleri, mahkemedeki ifadesinde yaklaşık 80 kilometre hızla gittiğini söyleyen sürücü Gülmez'in hızının daha fazla olduğunu ileri sürerek, kaza sonrasında polisin olay yerinde yaptığı ölçümde belirlenen fren izinin de bunu gösterdiğini savundu. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Antalya kaza scooter