Lise öğrencisi 2 yıl boyunca istismara uğradı: 4 fail tutuklu

Van’ın Muradiye ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki M.Y., 2 yıldır 4 kişi tarafından tehdit yoluyla istismar edildiğini söyledi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklanırken dosyaya kısıtlılık kararı getirildi.

Fotoğraf: Serra Akcan (csgorselarsiv)
Google Haberlere Abone ol

VAN - Lise öğrencisi 17 yaşındaki M.Y., 2020 yılından bu yana cinsel istismara uğradığını belirterek 5 Ocak 2023 yılında Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. M.Y. ifadesinde, lise öğretmeni dahil 4 kişinin istismarına uğradığını söyledi.

Yürütülen soruşturma kapsamında M.Y.’nin ifadelerinde adı geçen 6 kişi gözaltına alınırken 4 kişi tutuklandı, bir kişi adli kontrol şartıyla, bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DOSYAYA KISITLILIK KARARI GETİRİLDİ

M.Y., istismarın 2020 yılında başladığını anlattı. İlk olarak tanımadığı bir kişinin, daha sonra gittiği spor salonu sahibi M.M.’nin, M.M.’nin telefonunu verdiği arkadaşı Ö.’nün, lise öğretmeni F.B.’nin ve Muradiye’de bir telefon dükkanı olan E.E.’nin istismarına uğradığını belirtti.

M.Y., cinsel istismarın, rızası dışında çekilen görüntülerinin ailesi ile paylaşılacağı tehditleriyle devam ettiğini belirterek kişiler hakkında şikayetçi oldu.

İfadesinin ardından koruma altına alınan M.Y.’nin Muradiye’deki ailesi, ilçeyi terk etme kararı aldı. Van Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili paylaştığı bilgide; “Komisyonumuza 05.01.2023 tarihinde Muradiye ilçesinde ‘çocuğun cinsel istismarı’ şüphesiyle açılan soruşturma dosyasıyla ilgili ihbar gelmiş ve çocuğun birden fazla kişi tarafından sistematik olarak istismara maruz kaldığı iddiasının vehameti karşısında komisyonumuz ivedilikle 2 üyesini inceleme yapmak üzere görevlendirmiştir” denildi.

Dosyaya getirilen kısıtlılık kararı nedeniyle detaylara ulaşamayan komisyon avukatları, tüm yönleriyle dosyanın takipçisi olduklarını ve detaylara ulaşıldıktan sonra kamuoyuna daha geniş bir açıklama yapılacağını söyledi.