LGBTİ+ örgütleri: Alışın, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz

Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde bir araya gelen LGBTİ+ örgütleri “Dayanışmayla, mücadeleye var olmaya, nefretin karşısında durmaya, hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir'deki LGBTİ+ örgütleri, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

İzmir Barosu önündeki açıklamaya İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu üyesi avukatlar da katıldı. Grup adına açıklama yapan Elif Soylu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nün Kasım 1998'de trans kadın Rita Hester'in Abd Boston'da kendi evinde göğsüne aldığı 20 bıçak darbesiyle katledilmesinden 1 yıl sonra “Ölülerimizi Anmak” isimli web projesinin başlatılmasıyla ortaya çıktığını hatırlattı.

'HAYATLARIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Son dönemde translara yönelik artan polis-bekçi şiddetinin ve artan transfobinin kaynağının, nefret politikaları üreten ve LGBTİ+ dışlayıcı uygulama ve söylemlerle LGBTİ+ları kriminalize eden erkek devlet olduğunu dile getiren Soylu, LGBTİ+ karşıtı mitinglere dikkat çekti. “Sözde 'aile platformları' adı altında örgütlenenlerin güçlerini transfobik devletten aldığı çok açık. Cisheteroseksist ve erkek iktidarın kutuplaşma yaratarak LGBTİ+’ları hedef haline getirdiği ve siyasal rant elde etmeye çalıştığı bu nefret dolu siyaseti çok iyi tanıyoruz” diyen Soylu, şöyle devam etti: “Mevcut iktidar ve onun yan şubeleri hem oy toplamak için hem de faşizan uygulamalarına halk nezdinde meşru bir zemin oluşturabilmek için çocukları hedef almış durumda. Trans çocukların varlığını her fırsatta marjinalleştirerek toplumda bir algı yaratıyor ve atanmış cinsiyeti kutsanan çocuklarla dolu bir tabloda buluyoruz kendimizi. Bunun karşısında her fırsatta, olanca gücümüzle haykırmaya devam ediyoruz. Trans çocuklar vardır. En temel haklarımıza yönelik tüm bu saldırılara boyun eğmiyoruz, bizi yok saymanızı kabul etmiyoruz. Dayanışmamızla, mücadelemizle var olmaya, nefretin karşısında durmaya, haklarımızı ve hayatlarımızı savunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Alışın, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz”

Açıklamada katledilen LGBTİ+'ların isimleri okunarak, anıldı.

'NEFRET PROPAGANDASINI YAYANLARA İNAT BİR ARADA YAŞAMI SAVUNACAĞIZ'

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Avukat Gamze Şimşek ise nefret politikalarına karşı insan haklarını savunacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “İzmir Barosu olarak cinsiyet uyum sürecine ilişkin yürürlükte bulunan mevzuatın AİHM kararları, Birleşmiş Milletlerin ve Avrupa Konseyi'nin ilgili organlarının tavsiyeleri ile uyumlu bir şekilde değiştirilmesini, sağlık hizmetlerine erişim konusunda bilgi, imkan ve teknik kapasiteden kaynaklanan her türlü zorluğun aşılmasını, nefret suçlarına ilişkin devletin pozitif yükümlülüğünü yerine getirecek adımların atılmasını, kolluk güçlerine kalkan olan cezasızlık politikasının sona erdirilmesini, transların cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa maruz bırakıldığı eğitim, barınma ve istihdam gibi alanlarda hak temelli politikaların geliştirilmesini talep ediyoruz. Nefret söylemine karşı hukukun gereğini savunduğu için 2018-2021 dönemi İzmir Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerimize yönelik yargı tacizini kabul etmediğimizi, sözlerimizin arkasında olduğumuzu yineliyoruz. Kamu gücünü kullanarak nefret propagandasını yayanlara inat; bir arada yaşamı, eşitliği, insan haklarını savunma irademizi güçlendireceğiz.” (DUVAR)