LG mobil telefon birimini kapatıyor

Mobil biriminde üst üste 23 çeyrek zarar açıklayan LG Electronics, akıllı telefon birimini kapatma kararı aldı. Mevcut telefonların satışı ve bir süre servis desteği ise sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - LG Electronics Yönetim Kurulu, zarar ettiği gerekçesiyle akıllı telefon birimini kapatma kararı aldı. Şirket, ocak ayında yaptığı duyuruda, akıllı telefon biriminin satılma ve devir dahil tüm seçeneklerin değerlendirildiğini açıklamıştı.

Şirket, kaynaklarını elektrikli araç bileşenleri, bağlı cihazlar, akıllı evler, robotik, yapay zeka ve işletmeler arası çözümler gibi büyüme alanlarına, ayrıca platformlara ve hizmetlere yönlendirmeyi amaçlıyor.

LG, 2020’de 56 milyar dolar ciro ve 2,85 milyar dolarlık rekor işletme kârı (2019'a göre yüzde 31 artış) gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

MEVCUT TELEFONLARIN SATIŞI SÜRECEK

Mevcut LG telefon modelleri satışa sunulmaya devam edecek. LG, mevcut mobil ürünlerin müşterileri için, bölgeye göre değişiklik gösterecek bir süre için servis desteği ve yazılım güncellemeleri sağlayacak. Şirket, cep telefonu işinin kapanışı boyunca tedarikçiler ve iş ortaklarıyla iş birliği içinde çalışacak. İstihdamla ilgili ayrıntılar ise yerel düzeyde belirlenecek.

Şirket, mobil uzmanlığından yararlanmaya ve diğer iş alanlarında rekabet gücünü daha da güçlendirmeye yardımcı olmak için 6G gibi mobilite ile ilgili teknolojileri geliştirmeye devam edecek ve bu, LG'nin mobil iş operasyonlarının 20 yılı boyunca geliştirilen temel teknolojiler de korunarak mevcut ve gelecekteki ürünlere uygulanacak.

Cep telefonu iş birimindeki kapanış işlerinin 31 Temmuz'a kadar tamamlanması beklenirken, bazı mevcut modellerin bu tarihten sonra hala piyasaya sunulabileceği bildirildi.

LG, mobil birimi için 23 çeyrek dönem arka arkaya zarar açıklamıştı, birimin toplam zararının ise 4,5 milyar doları bulduğu belirtilmişti. (EKONOMİ SERVİSİ/AA)