Levent Gök: Esas seçim şimdi başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu önünde konuşan Levent Gök, seçimin ikinci tura kaldığını söyledi ve "Esas seçim şimdi başlıyor" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde yurt dışı oyların sayımı ve dökümüyle ilgili YSK üyeleriyle bir toplantı yaptıklarını belirtti. Gök konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye'deki diğer sonuçları hariç tutarak yurtdışı oyların sayım dökümünün büyük bir oranda tamamlandığını görüyoruz” dedi.

Gök, şunları kaydetti:

"Aşağı yukarı yüzde ikilik bir dilim henüz girilemedi. Şu ana kadar yurt dışı oylardan gelen sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 56, yüzde 57 civarında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 40, yüzde 42 civarında. Sayın Sinan Oğan'ın da yüzde 2 civarında oy aldığı görülüyor. Sandığa giren ama işlenmeyen yaklaşık yüzde 2, 2 buçukluk bir dilim var. Yaptığımız değerlendirmede bu dilimlerin aynı oranlarda adaylara yansıdığını düşündüğümüzde diğer ülke toplamındaki sandık sonuçlarına eklendiğinde seçimin ikinci tura kalma olasılığının çok büyük bir oranda olacağını öngörüyoruz. Tabii bu konuda değerli hakimlerimizin açıklamalarını beklemek gerekir. Ama yaptığımız hesaplamalar ve rakamlar böyle bir tabloyu bize gösteriyor."

'ESAS SEÇİM ŞİMDİ BAŞLIYOR'

Türkiye tarihinde ilk defa ikinci turlu seçim yaşanacağını ifade eden Gök şöyle devam etti:

"Dün yapılan ve bugün de devam eden sayımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olarak girdiği seçimde seçilememiştir. Genel başkanımız da ikinci tura kalmıştır. Dolayısıyla ikinci turda herkesin sorumluluk duygusu içerisinde bu seçimlerin ikinci turuna hazırlanması gerekiyor. Ve esas seçim şimdi başlıyor. Yani bir yandan seçimi kazanamayan Cumhurbaşkanı, bir yandan da seçimde ikinci tura kalan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu var. Bu gerçekte ikinci turun nasıl gerçekleşeceğini önümüzdeki dönem hep beraber göreceğiz. Ben bütün yurttaşlarımızın, ülkesini seven herkesin son derece sağduyulu, son derece dikkatli bir seçim sürecini götüreceklerine ve ülkemizin geleceğine ilişkin önemli kararı birlikte alacaklarına yürekten inanıyorum. Ülkemiz açısından hayırlı olsun." (HABER MERKEZİ)