Laiklik Meclisi'nden Erdoğan'a tepki: 'Laikliği bu topraklardan kazımak mümkün değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şeriatla ilgili sözlerine tepki gösteren Laiklik Meclisi, "Laikliği bu topraklardan kazımak mümkün değil" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Laiklik Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet Akademisi töreninde, "İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir" ifadelerini kullanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

'KARŞI DEVRİMİN RAHATSIZLIĞINI İFADE EDİYOR'

"Laikliği bu topraklardan kazımaları mümkün değildir" denilen açıklama şöyle:

"Bundan 100 yıl önce Cumhuriyet’le birlikte laikliğin temeli olan birçok büyük adım atılmıştır. 1924’te Hilafetin ve Şer’iye Vekâletinin kaldırılması ve Öğretim Birliği Yasası, 1926’da Medeni Kanun, 1937’de Laikliğin Anayasa’ya girişi geri alınamayacak kazanımlardır.

Türkiye toplumu, yurttaşlar laikliğin sahibidir. Dolayısıyla, şeriata karşı laiklik diyenleri hedef almak toplumu hedef almaktır. İnsan aklının özgürlüğünü hedef almaktır. Çocuklarımızın laik ve bilimsel eğitim almasını, öğretim birliği yasasını hedef almaktır. Yani, Cumhuriyet ve laikliği hedef almaktır. Dolayısıyla, toplumun yurttaşlık değil, tebaa olarak kurgulanması isteğinin ifadesidir.

Açıktır ki 100 yıl öncesine geriye dönüş mümkün değildir. Etrafından dolaşılması, konunun saptırılarak tepki gösteren yurttaşların hedef gösterilmesi gerçeklerin üzerini örtmemektedir. Siyasi iktidar, her alandaki gerici saldırılarını artarak sürdürmekte ve karşı çıkan yurttaşlara nefret içerikli söylemler kullanmaktadır.

Ancak, Cumhuriyetin kazanımlarını ve laikliği bu topraklardan kazımaları mümkün değildir. Bu sözler karşı devrimin rahatsızlığını ifade etmektedir.  

Ülkemizin ilerici birikimi bu karşı devrim saldırısını dirençle püskürtecek, eşit ve özgür bir geleceği laiklik ile birlikte kuracak iradeye sahiptir.

Laiklik Meclisi, ilkokul çocuklarına dini eğitim verilmesine de adliyelerde şeriat sloganları atılmasına da, hilafet çağrılarına da karşıdır ve bu yöndeki tüm girişimlerin karşısında mücadele etmeye devam edecektir."

Etiketler laiklik şeriat