Kuzey ve Güney Kore arasında iletişim kanalları yeniden açıldı

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yaşanan 'broşür krizinin' ardından bir yıldır kapalı tutulan iletişim kanalları yeniden açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore ile Güney Kore arasında son bir yıldır kapalı tutulan iletişim kanallarının yeniden açıldığı duyuruldu. Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, Kim Jong-un ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in arasında nisan ayından bu yana süren görüşmeler sonucunda, kanalların bu sabah açıldığını aktardı. KCNA'nın haberinde kararın, 'karşılıklı güveni geri kazanma ve uzlaşmayı teşvik etmede büyük bir adım' olduğu kaydedildi. Güney Kore cumhurbaşkanlığı sarayından yapılan açıklamada ise iletişimin yeniden başlamasının 'Güney-Kuzey ilişkilerinin iyileştirilmesi üzerinde olumlu etki yaratacağı' belirtildi. 

Geçtiğimiz yıl Pyongyang, Kuzey Kore'den kaçanların ve aktivistlerin ülke topraklarına balonlarla çeşitli propaganda broşürleri göndermesiyle çıkan gerilim üzerine 9 Haziran'da, Güney Kore ile tüm sınır ötesi iletişim hatlarını kesme kararı almıştı.

Güney Kore'de, Kuzey Kore sınırında balonla broşürler atma, yıllardır aktivistlerin başvurduğu bir yöntem. Kuzey Kore ise bu eylemi kendisine yönelik bir saldırı olarak nitelendiriyor. (DIŞ HABERLER)