Kuzey Kore lideri Kim'in yeni 'imajı' viral oldu

Dünya, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kilo vermesini konuşuyor. Kim'in İşçi Partisi Merkez Komitesi toplantılarından servis edilen yeni fotoğraflarındaki imajı dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık 10 yıl önce liderlik koltuğuna oturmasından bu yana kilo aldığı haberleriyle de gündeme gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu hafta başlayan İşçi Partisi Merkez Komitesi toplantılarında 'çakı gibi' ortaya çıktı. Bu sene giderek zayıflamasıyla dikkat çeken Kim'in iktidardaki İşçi Partisi Merkez Komitesi Genel Kurul toplantısından fotoğrafları, Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yayımlandı.

Fotoğrafları mercek altına alan Batı medyası, 37 yaşındaki Kim'in eski halinden eser kalmadığı, babası Kim Jong-il'in ölümünün ardından 2012'de iktidara geldiği döneme kıyasla fiziksel olarak tanınmayacak kadar değiştiği yorumunu yaptı. Kim'in, geçen yıl 139 kiloya kadar çıktıktan sonra daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesi ve alkolü bırakması sayesinde bu yıl 20 kilo zayıfladığı belirtildi.

'Düşman kardeş' Güney Kore'nin medyası ise Kim'in mide kelepçesi sayesinde kilo verdiğini sürdü. Kuzey Kore liderinin hastalık yüzünden zayıfladığı spekülasyonları da eksik olmadı.

Kim Jong-un'un geçen yıl haftalarca ortadan kaybolması, hatta Kuzey Kore'nin en büyük ve en önemli bayramını -kurucu büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü- bile kaçırması, sağlığı hakkında spekülasyonlara yol açmıştı. Bazı medya organları, bir ameliyatın ters gitmesi sonucu öldüğünü bile iddia etmişti.

Bu hafta başlayan ve 'ülkenin kalkınmasında bir sonraki adımı atmak için gereken stratejik ve taktik icraata yönelik görevlerin kararlaştırılacağı' belirtilen toplantılarda ise Kim gayet dinç ve zinde gözüktü. Kim'in daha önce yeni yıl politika duyurularını yapmak için kullandığı toplantıların bu kez de iç ve dış politikayla ilgili önemli duyurulara sahne olması bekleniyor. (Sputnik)