Kuzey Kore lideri, Covid-19'u 'büyük kargaşa' olarak ilan etti

Salgının başlangıcından bu yana ülkede vaka görülmediğini savunan Kuzey Kore, 27 kişinin virüs nedeniyle vefat ettiğini açıkladı. Devlet Başkanı Kim Jong-Un, salgını “büyük kargaşa” olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, bugün bir açıklama yaparak, Covid-19'un yayılmasının ülkesini "büyük kargaşaya" sürüklediğini söyledi. Devlet haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre iktidardaki İşçi Partisi'nin toplantısında konuşan Kim, "Kötü huylu salgının yayılması, kuruluşundan bu yana ülkemizin üzerine düşen büyük bir kargaşa" dedi. Ancak ülkesinin salgını kontrol altına alacağını söyleyen Kim, vakaların görüldüğü kişilerin hemen izole edildiğini ve bu nedenle bölgeler arası bulaşma riskinin çok düşük olduğunu belirtti. 

27 KİŞİ 'ATEŞLİ HASTALIK' NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Toplantıda, 280 binden fazla kişinin “ateşli hastalık” tedavisi gördüğü ve bunlardan 27'sinin öldüğü belirtildi. 

Covid-19 salgının başlangıcından bu yana ülkede hastalığın bulunmadığını iddia eden Kuzey Kore'de, dün virüs kaynaklı ilk ölümler açıklandı ve 6 kişinin vefat ettiği belirtildi. Ülkede bugün 21 daha virüs kaynaklı ölüm açıklanarak, toplam 27 kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğü aktarıldı.

KUZEY KORE, MİLYONLARCA DOZLUK AŞI TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİ

Kuzey Kore, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı amaçlayan Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programınca (COVAX) yapılan milyonlarca dozluk aşı teklifini reddetmişti. Kuzey Kore, Covid-19 salgınının kararlı tedbirler sayesinde ülkede yayılmadığını iddia ederken, kapatılan sınır kapılarının ülke ekonomisine ciddi darbe vurduğu ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER)