Kuzey İrlanda emniyeti 'yanlışlıkla' tüm polislerin bilgilerini paylaştı

Kuzey İrlanda'da bir bilgi edinme talebi üzerine paylaşılan, polislerin soyadları ile çalışma yerlerinin de aralarında olduğu bilgiler 'kazara' bir internet sitesinde yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey İrlanda Emniyet Müdürlüğü, tüm personelinin isimlerinin ve çalışma yerlerinin 'kazara' paylaşıldığını açıkladı. Durumun polislerde 'ciddi endişe yarattığını' belirten Kuzey İrlanda Emniyeti, paylaşılan veriler arasında polislerin soyadlarının, inisyallerinin, çalışma yerlerinin ve departmanlarının olduğu bilgisini verdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bir bilgi edinme talebi sonrası paylaşılan bilgiler, talep sahibinin internet sitesinde 2,5 saat boyunca halka açık bir şekilde yayınlandı. Bilgiler daha sonra siteden kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Chris Todd, 'mevcut durumda kişilerin güvenliği konusunda acil olarak endişe yaratan herhangi bir durum' olmadığını belirtti. 

'GÜVENLİK RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ'

Todd, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "(Veriler) sadece soyadı ve inisiyallerle sınırlı ancak bu durumun yine de pek çok meslektaşımda ciddi endişe yaratacağını biliyorum. Tespit edilen her türlü güvenlik riskini azaltmak için yapabileceğimiz her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

İngiltere'nin MI5 istihbarat örgütü, şubat ayında görev başında olmayan bir polis memurunun yeni IRA tarafından gerçekleştirildiği ifade edilen bir silahlı saldırıda ağır yaralanmasının ardından Kuzey İrlanda'daki iç terör tehdit seviyesini yükseltmişti. Bu sebeple söz konusu veri paylaşımı ülkede endişe yarattı. (DIŞ HABERLER)