Kuveyt'te ilk kolera vakası tespit edildi

Kuveyt'te ilk kolera vakasına tespit edildiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, salgın riski olmadığını ve gerekli önlemleri aldıklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kuveyt Sağlık Bakanlığı cuma günü yaptığı bir açıklamada, kolera salgını olan komşu bir ülkeden gelen bir kişide kolera tespit ettiğini açıkladı. Bakanlık ilk açıklamasında hangi ülke olduğunu açıklamazken Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Afganistan’dan başlayıp Pakistan, Iran, Irak ve Suriye'den yayılan salgının son fazı şu an Lübnan’da ciddi bir şekilde devam ediyor. Kuveyt Al Rai gazetesine göre ise, kolera tespit edilen Irak'tan dönmüştü.

Bakanlık, taşıyıcı hastanın izole edildiğini ve bakanlık hastanelerinden birinde iyileşene kadar gerekli tedaviyi alındığını belirtti. Ayrıca bakanlığın, hastayla temas halinde olan herkes ile gerekli protokollere bağlı olarak ilgilendiği eklendi. 

SALGIN İHTİMALİ YOK 

Bakanlık salgın ihtimali olduğunu düşünmediğini ifade ederken salgının devam ettiği ülkelere gidenlerin temiz olmayabilen içme suları ve yemekler hakkında uyardı.

 

 

 

Etiketler Kuveyt kolera sağlık