Kurum'un, Maraş'ta 35 kişinin ölümünden sorumlu firari sanıkla fotoğrafı çıktı

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum’un, Maraş depreminde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasının sorumlusu olarak gösterilen firari Sami Kervancıoğlu'yla fotoğrafı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı adayı olarak açıkladığı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuşmasında deprem ve kentsel dönüşüm vurguları yaptı.

Ancak Kurum'un 6 Şubat'ta Maraş merkezli ilk depremde yıkılan ve 35 kişinin yaşamına mal olan Ezgi Apartmanı’nda kolon kestiği bilirkişi raporuna da yansıyan firari Sami Kervancıoğlu'yla fotoğrafı ortaya çıktı.   

Kurum ile Ezgi Apartmanı'nın alt katında bulunan Kervan Pastanesi'nin sahibi eski Maraş MÜSİAD Başkanı Sami Kervancıoğlu'nun birlikte çekilmiş fotoğrafını gazetecie Timur Soykan Paylaştı. Soykan fotoğrafa "Murat Kurum AKP İstanbul adayı olmuş. İlk sözü İstanbul ve deprem olmuş. Aşağıdaki fotoğrafta 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasından sorumlu olan eski Kahramanmaraş MÜSIAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile. Sami Kervancıoğlu firari. Onu yakalamakla işe başlasın" yorumunu ekledi.  

Ne olmuştu?  

Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişiler, apartmanın zemin katında bulunan pastanede 40 santimetre çapında kolon kesildiğini tespit etti.

Binanın yıkılmasına ilişkin Karadeniz Teknik Üniversitesi de bir rapor hazırladı. Raporda, statik proje müellifi, yapım sorumlusu müteahhit, fenni mesul, Kervan Pastanesi’nde yapılan izinsiz ve/veya projesiz tadilatlardan sorumlu kişiler asli kusurlu, belediyenin ilgili birimindeki yapı ruhsatlarında proje kontrollerinden sorumlu kişiler, belediyenin yapı kontrol birimi ve yapı kullanma izin belgesi düzenlenmeden önce binayı kontrol etmekle görevli kişiler tali kusurlu bulundu.

İŞLETMECİLER FİRARDA 

Rapor üzerine asli kusurlu bulunan fenni mesul Mehmet Tekin ile pastanenin iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı gözaltına alınıp tutuklandı. Diğer asli kusurlular pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pekel hakkında ise adreslerinde bulunmayınca mahkeme tarafından tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı pastanenin işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanenin iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı’nın “olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar, müteahhit Yakup Aktaş ve tutuklu fenni mesul Mehmet Tekin hakkında ise bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. (HABER MERKEZİ)