35 kişi ölmüştü: Ezgi Apartmanı sakinlerinin 2021'deki dilekçesine 'Aykırılık yok' denilmiş

Maraş merkezli depremlerde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı sakinlerinin binanın kolonlarını kesen Kervan Pastanesi için 2021'de dilekçe verdiği ancak 'Aykırılık yok' denildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,8 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan Ezgi Apartmanı'nda 35 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylar çıkmaya devam ediyor. 

Giriş kattaki Kervan Pastanesi'nin binanın kolonlarını kestiği belirlenmiş ve firari işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanenin iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı’nın “olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar, müteahhit Yakup Aktaş ve tutuklu fenni mesul Mehmet Tekin hakkında ise bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemişti.

APARTMAN SAKİNLERİ DİLEKÇE VERDİ, 'AYKIRILIK YOK' DENİLDİ

Birgün'den Timur Soykan'ın haberine göre depremden 10 ay sonra  kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturmaya dair belgeler de dosyaya girdi. 

Apartman sakinlerinin 14 Eylül 2021 tarihinde Kervan Pastanesi’nin tadilatının binaya zarar verdiği yönündeki endişeleri anlattığı bir dilekçeye imza atarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdiği ortaya çıktı.

Onikişubat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sait Avşar’ın imzaladığı cevap yazısında ekiplerce inceleme yapıldığı ve kazan dairesinde mimari projeye aykırı bir duruma rastlanılmadığı ifade edilmiş.  

'İMZA ATANLAR ÖLDÜ, SAİT AVŞAR HALA MÜDÜR'

Soykan'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Ezgi Apartmanı dilekçesinde imzası olan 3 numaralı dairedeki Gülşen Kapukaya, yalnız yaşayan bir kadındı. Enkazda hayatını kaybetti. 1, 2 ve 4 numaralı daireler adına imzalar atanlar, deprem sırasında binada olmadıkları için kurtuldu. 5 ve 6 numaralı daireler adına imza atan İsmail Bildirici depremde evinde değildi. Ancak eşi ve iki çocuğu Ezgi Apartmanı’nda hayatını kaybetti. 

Dilekçede imzası olan 9 numaralı dairedeki Sadi Dertli, mühendisti. Eşi ile birlikte hayatını kaybetti. 

11 ve 13 numaralı dairede yaşayanlar adına Emine Yenisoğancı imza atmıştı dilekçeye. Emine Yenisoğancı, askerden yeni gelen oğlu İbrahim Yenisoğancı yaşamını yitirdi. Ailelerinden iki kişi daha binada hayatını kaybetti. 

Apartmanın yönetici, perdecilik yapan Mustafa Doğruoğlu, eşi ve iki çocuğuyla enkaz altında kalarak öldü. 

Dilekçede sadece ev sahiplerinin imzaları vardı. Sami Kervancıoğlu, Ezgi Apartmanı’nda  7, 8, 10, 12, 14 ve 15 numaralı dairelerin sahibiydi. Kervancıoğlu’nun 7 numaralı dairedeki kiracıları Beyazıt Ailesi’nden 4 kişi öldü. 8 numaralı dairesinde ise Rüstem Dağ ile 4 kişilik ailesi hayatını kaybetti. 14 numaralı dairesinde ise Nurgül Göksu’nun oğlu Avukat Ahmet Can Zabun, gelini Nesibe Sabun ve 6 aylık torunu Asude yaşamını yitirdi. 

İnsanları ölüme mahkûm eden kamu görevlilerinin yargılanması için halen İçişleri Bakanlığı izin vermedi ve soruşturma sürüyor. Sait Avşar, halen İmar ve Şehircilik Müdürü." 

YAZININ TAMAMI