Kumkapı esnafından yardım çağrısı: Restoranlara 'çökmek' istiyorlar

Fatih Kumkapı’da iki restoranın işletmecileri arasında çıkan silahlı kavganın ardından bölge esnafı konuştu. Esnafa göre kavgaların nedeni, uyuşturucu işi yapan kişilerin mekanlara 'çökmek' istemesi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Kumkapı’da geçtiğimiz cumartesi günü silahlı saldırı olayı yaşandı. Saldırıda bir kişi bacağından vurularak yaralandı. Saldırının perde arkasında uzun süredir bölgede hakim olan anlaşmazlığın ve restoranlara el koyma girişiminin olduğu iddia edildi

Yaklaşık 20 yıldır çarşıda esnaf olan H.C., Kumkapı sokaklarında uyuşturucu satışında patlama olduğunu, uyuşturucu işi yapan kişilerin restoranlara da 'çökmeye' çalıştıklarını, restoran sahiplerinin korkudan sesini çıkaramadıklarını ileri sürdü. H.C., bölgede mekanların dışında polisin takip edeceği MOBESE kameraların olmadığına dikkat çekerek, uyuşturucu satıcılarının çarşıda rahat gezdiğini söyledi.

‘ÖNCE ZAYIFLATIP SONRA ÇÖKÜYORLAR’

H.C., defalarca şikayet edilmesine rağmen polisin müdahale etmediğini ileri sürerek şunları söyledi:

“Torbacılara terk edilen bir çarşıdır Kumkapı meyhaneleri. Son yıllarda birçok restorana da çöküldü. Her akşam yemek yiyorlar, içiyorlar ama hesap ödemeden gidiyorlar. Geçen gün restoran'a saldırmalarının nedeni de oraya çökmek istemeleri. Önce olay çıkarıyorlar. Müşterilerin oraya gelmesini engelliyorlar. İşletmeyi zayıflatıp sonra da çöküyorlar. Dört yıl önce de aynı restoranın sahibine aynı kişiler tarafından benzer bir saldırı yapıldı, Vedat Yamaç'ın oğlunu bıçakladılar. Saldırıyı gerçekleştiren kişi Eyüp Şin'in takımındandır."

'RESTORANIMA EL KOYMAK İSTİYOR'

Silahlı saldırıya uğrayan Vedat Yamaç, cumartesi gecesi bir grup tarafından basılan restoranın sahibi. Yamaç, kendisini cumartesi günü restoranına basıp silahla yaralayanın kişinin Eyüp Şin olduğunu açıkladı. Şin'in kendisini her gün tehdit ederek restoranına el koymak istediğini belirten Yamaç, "Her gün personelimi çağırıp küfür ediyor, haraç istiyor, tehdit ediyor. Dört yıl önce de yine böyle bir saldırı yaptılar. Oğlumu bıçakladılar. 'Burayı size yedirmem' diyor. Mekanımı sekiz kişi bastı, şikayetçi olduk ancak kimse gözaltına alınmadı" dedi.

'PROTESTO ETMEK İÇİN MEKANLARI ÜÇ GÜN KAPATACAĞIZ'

Yamaç, yaşananlara daha fazla tahammül edemeyeceklerini belirterek, "Buradaki herkes rahatsız. Diğer mekanlara da aynısını yapıyorlar. Bu nedenle bu saldırıdan sonra diğer esnafla konuştuk. Protesto etmek için çarşıda üç gün mekanları kapatacağız. Valiliğe şikayet edeceğiz" diye konuştu.

'KUMKAPI GÜVENLİ BÖLGE OLMAKTAN ÇIKTI'

Kumkapı Esnaflar Derneği Başkanı Kemal Duranoğlu da "Kumkapı güvenli bir bölge olmaktan çıktı. Bunun nedeni çok fazla uyuşturucu trafiğinin olması. Bunu defalarca şikayet ettik ancak bir sonuç alamadık. Çok fazla kavga var. Metruk bir bölge oldu. Böyle devam ederse protesto edeceğiz" ifadelerini kullandı.