Kültürpark Platformu: Buraya girecek her iş makinesi katliam aracıdır

İzmir'de, Kültürpark Platformu'nun düzenlediği forumda, Kültürpark’ın fuar alanı değil park olduğu ve doğal yaşam alanı olan Kültürpark’ta yapılaşmaya izin verilmeyeceği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kültürpark Platformu, “Kültürpark park mı fuar mı?” başlıklı forum zincirinin ikincisini gerçekleştirdi. Kültürpark çimlerde yapılan foruma çok sayıda İzmirli katıldı.

Müzik dinletisinin ardından moderatör seçilerek başlayan forumda, platformun bu tartışmayı 7 senedir yürüttüğü belirtilerek, platformun Kültürpark’ı fuar değil park olarak gördüğü ifade edildi.

Her belediye yönetiminin Kültürpark’ı kendi anlayışı doğrultusunda şekle sokmaya çalıştığına dikkat çekilen forumda, İzmir’de bir fuar alanı olduğu ve fuar etkinliklerinin orada yapılması gerektiği vurgulandı.

Forumda “Kültürpark halkındır, halkın kalmalı. Burada ticari faaliyetler istemiyoruz. Burası bir park havasında olmalı” denildi. Forumda Kültürpark’ta yapılabileceklere ilişkin fikirler de dile getirildi.

'BURAYA DOKUNDURMAYACAĞIZ'

Kültürpark’ta yapılmak istenen projelere ve yapılaşmaya da değinilen forumda, bunun kabul edilemez olduğu dile getirildi.

Biri 12 bin metrekare 15 metre yükseklikte, diğeri 4 bin 500 metrekare 15 metre yükseklikte iki bina yapılmak istendiği belirtilen forumda, "O iş makineleri buradaki doğal yaşama ve canlılara rağmen girecek. Sonuçta metrekaresi dolarla satılan alanlar olacak. Buna itiraz ediyoruz. Buraya girecek her iş makinesi bir katliam aracıdır. Her kepçe bir katildir. Yapılan binalar buranın ekolojik dengesini bozacak. Buraya dokunmayın. Dokundurmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

Forumun ardından müzik dinletisi ve dans gösterisi yapıldı. (DUVAR)

Etiketler İzmir Kültürpark