Abdal Mehmet vefat etti: Yoksul evler kemanından yoksun kalacak

Hayatı yoksullukla geçen ve yıllarca hastalıkla boğuşan 'Serikli Abdal Mehmet' olarak bilinen sanatçı Mehmet Nazlı vefat etti. Nazlı, Serik'te toprağa verildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ‘Abdal Mehmet’ olarak bilinen Mehmet Nazlı, Antalya'nın Serik ilçesinde vefat etti. Nazlı, son yıllarını hastalıkla ve maddi imkansızlıklarla geçirdi. Sevenleri defalarca yardım kampanyası yaptı, Nazlı'nın kaymakamlık yardımlarına bile zor koşullarda ulaştığını söyledi.

'ZOR KOŞULLARDA YAŞIYORDU'

Antalya’nın Serik ilçesindeki Abdallar Mahallesi'nde yaşayan Nazlı, son 4 yıldır bronşit rahatsızlığı yaşıyordu. Sevenleri daha önce defalarca, solunum rahatsızlığı yaşayan Nazlı'nın tedavisi için çağrıda bulundu. Son olarak da Serik Kaymakamlığı konuyla ilgileneceğini söyledi. Ancak bugünden sonra Nazlı'nın sağlık durumu daha da kötüye gitti. Sevenlerinin anlatımına göre Nazlı, kaymakamlık yardımlarına bile ulaşmakta büyük zorluklar yaşadı. Nazlı, bugün vefat etti ve Serik'te toprağa verildi. Nazlı'nın dinleyicisi ve seveni Sezgin İbik, "Ülkenin büyük çoğunluğu onu dinledi. Çok zor koşullarda yaşıyordu" dedi.

Abdal Mehmet'in kemanı.

Nazlı, parklarda sevenlerine keman çalıp türküler söylüyordu.

Abdal Mehmet için yardım çağrısıAbdal Mehmet için yardım çağrısı