Abdal Mehmet için yardım çağrısı

'Serikli Abdal Mehmet' olarak bilinen sanatçı Mehmet Nazlı, hastalıkla boğuşuyor. Nazlı'nın bir hayranı olan grafik tasarımcı Sezgin İbik, yerel yönetimleri tek tek arayarak sanatçının durumuna dikkat çektiğini söyledi. İbik, sonunda Kaymakamlığın kendisine geri döndüğünü ve "İlgileneceğiz" yanıtını verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzik öğretmeni ve halk müziği araştırmacısı Emre Dayıoğlu’nun kayıtları ile tanınan, 'Abdal Mehmet' olarak bilinen Mehmet Nazlı hastalıkla boğuşuyor. Bronşit olduğu ve durumunun ağırlaştığı öğrenilen Abdal Mehmet'in tedavisinin sağlıklı şekilde yürütülmesi için, takipçileri sosyal medya üzerinden girişimde bulundu.

Antalya'nın Serik ilçesindeki Abdallar mahallesinde yaşayan Abdal Mehmet için yerel yönetimlerle irtibata geçerek tedavisinin devam ettirilmesi çağrısında bulunan grafik tasarımcı Sezgin İbik, Serik Kaymakamlığı tarafından kendisine, "Aile ile konuştuk. İlgileneceğiz" yanıtı geldiğini söyledi.

NEFES ALMAKTA ZORLANIYOR

Abdal Mehmet'in bakımını üstlenen kızı Nilüfer Akkara, sanatçının hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Babası Mehmet Nazlı'nın yayladan indikten sonra hastalandığını ve durumunun giderek ağırlaştığını söyleyen Akkara, "Bir aydan fazla süredir Serik Devlet Hastanesi'ne gidip geliyoruz. Serum veriyorlar, sonra çıkıyoruz. Bronşit teşhisi koydular, guatrı da var. Öksürüyor ve zor soluk zor alıyor. Doğru düzgün yemek yemiyor" dedi.

'O YARAYLA YAŞAMAYALIM'

Sanatçıyı uzun süredir takip ettiğini belirten Sezgin İbik, "10 binlerce takipçisi olan Mehmet Nazlı, Abdal geleneğini sürdüren son temsilcilerden biri" dedi. İbik, "Şu anda ölüm döşeğinde. Acilen bir şey yapılmazsa pişman olacağız. Devlet buna müdahale etmeli, yoksa biz bu yarayla yaşayacağız, yaşamayalım" diye konuştu.

Sanatçının tedavisinin devlet tarafından üstlenilmesi için yerel yönetimleri aradığını belirten İbik, süreci şöyle özetledi: "Abdal Mehmet'in kızına ve damadına ulaştım. Perişan haldeler. Bu insanların sadece sağlık hizmetine ihtiyacı var. Kızı ve damadı bunu yürütebilecek durumda değil. Babalarına yazılan ilacı eczaneden alabilecek durumda dâhi değiller. Antalya Valiliği, Serik Kaymakamlığı,'na telefon edip durumu izah ettim. Kendisinin nasıl bir insan olduğu, geleneği ve kendi alanındaki değeri, 10 binlerce takipçisinin olduğu ve sahipsizliğinin sosyal medyada tartışıldığından bahsettim. En sonunda Valilik beni OHAL'i aramam için bir numaraya yönlendirdi, orası da kaymakamlığı arayıp beni arayacaklarını bildirdi" dedi.

KAYMAKAMLIK: İLGİLENECEĞİZ

Sürecin sonunda Serik Kaymakamlığı'ndan bir yetkilinin kendisine ulaştığını söyleyen İbik, "Kaymakamlıktan aradılar. Görüştüğüm kişi damada ulaştıklarını, olayla ilgileneceklerini söyledi" diye konuştu.