Emmy Ödülleri'nde değişiklik

Emmy Ödülleri, 2 kategoride aday sayısında değişiklik yaptı: Her zaman sekiz aday gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Televizyon Akademisi, bu yılın Emmy programlarına yapılan toplam başvuruların bir önceki yıla göre yüzde 15 arttığını bildirerek, en iyi drama ve en iyi komedi dizisi kategorileri için, bu yıldan başlamak üzere her yıl sekiz aday göstereceğini duyurdu. Kural değişikliğinin ilk kez yaşanacağı 72. Emmy Ödülleri için adaylar 28 Temmuz Salı günü açıklanacak ve kazananlar için oylama süreci başlayacak.

NTV'nin haberine göre, En İyi Drama ve En İyi Komedi dizisi kategorilerinde sekiz aday kesin olurken, diğer kategorilerde bu durum gönderilen başvuru sayısına bağlı olacak ve en fazla sekiz aday olacak şekilde açıklanacak. Eğer, bir kategori 240 ya da daha fazla başvuru alırsa, o kategori de sekiz aday çıkartabilecek. Komedi ve drama dizisi kategorilerinde başvuru sayısına bakılmaksızın her zaman sekiz aday gösterilecek.

Televizyon Akademisi Başkanı Frank Scherma konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sunumlardaki artış, yeni seslerin sayısının, yeni televizyon platformlarının ve sektörümüzdeki mevcut platformlardan gelen içeriklerin artışınının ve elbette muazzam büyümenin bir yansıması. Covid-19'dan kaynaklanan üretim askıya alınmasına rağmen, bu yılki yarışma için sunulan çok sayıda mükemmel iş var” ifadelerini kullandı.

Emmy Ödülleri’nde drama ve komedi dizisi kategorilerinde beşer aday yer alıyordu ancak son yıllarda kablo ve streaming içeriklerindeki patlamayla kategoriler altı veya yedi adaya genişletildi. Geçtiğimiz yıl, Emmy drama serisi kategorisinde ilk kez sekiz aday, Emmy komedi serisi kategorisinde ise 2018 yılında sekiz aday bulunuyordu. Bundan sonra bu iki kategoride şart aramaksızın sekiz aday olacak.