Göbeklitepe kapılarını açtı

3 aydır kapalı olan Göbeklitepe dün ilk konuklarını ağırladı. Girişte maske şartı var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, korona virüsü tedbirleri kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

3 aydır ziyarete kapalı olan, 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe Ören Yeri'ni ilk gün yerli ve yabancı turistler ziyaret etti. Ziyaretçilerden Gonca Nur Eri, Göbeklitepe'yi görmek için Adana'dan geldiğini söyledi.

Kısıtlamalar süresince tarihi ören yerine olan merakının iyice arttığını anlatan Eri, "Açılınca ilk günden hemen gezmeye geldik. Salgın sonrası tarihi bir yeri gezerek kendimizi yeni bir süreç başlatmış gibi hissediyoruz. Burada güzel önlemler alınmış sıkıntı yok. Zaten burayı çok merak edip, görmek istiyorduk. Herkes kendi önlemini aldıktan sonra hiçbir problem yok. Göbeklitepe'yi çok etkileyici bulduk, hakikaten belgesellere konu olacak cinsten" diye konuştu.

Ziyaretçilerden Ramazan Aşkın da uzun bir aranın ardından ören yerindeki ilk ziyaretçi olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

İspanyol ziyaretçi Manuel Lorente ise Göbeklitepe'nin, dünya tarihine damga vuran bir buluş olduğunu söyledi.

Bütün insanlığın görmesi gereken efsane bir mekanda olduğunu dile getiren Lorente, "Burası her insanın görmesi gereken bir yer. Yıllardır Türkiye'deyim, uzun süredir görmek istiyordum. Seyahate izin verilince hemen buraya geldim. Bence herkes kendisine dikkat ederse virüs, problem olmaktan çıkar" dedi.

(ŞANLIURFA-AA)

Etiketler göbeklitepe korona