İş Sanat’ta çevrimiçi ‘Edebiyat Günleri’ başlıyor

İş Sanat’ta çevrimiçi “Edebiyat Günleri” düzenlenecek. Etkinlikler, üç gün sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – 29 Mayıs Cuma günü İş Sanat’ta çevrimiçi “Edebiyat Günleri” başlıyor. Üç gün boyunca sürecek olan etkinlikler İş Sanat’ın sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilecek. Edebiyat Günleri’nde, önceki sezonlarda sahnelenen şiir ve hikâye dinletilerinin tam kayıtları, sanatçıların evde kaydettikleri özel performanslar ve Kibele Sanat Galerisi’nde 2015 yılında gerçekleşen ”Biz Mektup Yazardık” başlıklı sergiden ayrıntıların yer alacağı bir seçki okurlarla buluşacak.

Etkinlikler kapsamında, Sait Faik Hikâye Armağanı sahibi Pelin Buzluk, Kemal Varol, Ethem Baran, Yalçın Tosun ve Melisa Kesmez hikâyelerini seslendirirken; Cevat Çapan ve Haydar Ergülen de şiirlerini okuyacak. Aynı zamanda yazar Doğan Hızlan sevdiği şiirleri okurken, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi seçme eserleri seslendirecek.

Oyuncu Esra Bezen Bilgin ve Serhat Tutumluer William Shakespeare’in Hırçın Kız adlı eserinden bir bölümü seslendirecek. Yeni Türkü, Hüsnü Arkan ve Emrah Karaca ise evden yaptığı özel kayıtlarla şiir sözlü şarkıları dinleyicilere sunacak. Prof. Dr. Haluk Oral Nâzım Hikmet’in “Eriha’nın Gülü” şiirinin ardındaki hikâyeyi anlatırken, Mehmet Birkiye de İş Sanat’ın şiir ve hikâye dinletilerinin bugüne kadarki öyküsünü paylaşacak.

29 Mayıs tarihinden itibaren üç gün boyunca her gün İş Sanat’ın YouTube kanalında bugüne kadar gerçekleşen şiir ve hikâye dinletilerinden izleyiciler için özel seçilen kayıtlar izlenebilecek. Spotify’da “Şiirlerden Şarkılar” başlıklı bir çalma listesi de dinleyicilerle paylaşılacak. (Kaynak: Ajandakolik)