Serin’den unutulmayacak cover

Vokalde Cansu Saraç, akustik ve elektro gitarda Melih Balta, bas gitarda Meltem Balta ve davulda Emre Ergün’den oluşan Serin, ‘Bir Çocuk Sevdim’de kendi müziklerini şarkıya tam anlamıyla adapte etmiş. Grup kendi sound’unun dışına çıkmamaya özen göstermiş.

Google Haberlere Abone ol

Burak Soyer

Alternatif rock grubu Serin, sözleri Sezen Aksu’ya bestesi ise Onno Tunç’a ait efsane şarkı ‘Bir Çocuk Sevdim’ cover’ıyla sahnede.

Serin grubu, Türkiye’de alternatif rock piyasasının yeni ama yoluna emin adımlarla ilerleyen isimlerinden biri. Grup, 2015 yılında kuruldu ancak ilk elle tutular çalışmasını 2018 yılında ‘İyi Gelir mi’ ile gerçekleştirdi. Ardından gelen ‘Tesadüf’, grubun adım attığı yolla ilgili sağlam bir içerik sundu. Sonrasında gelen tekli ve kısaçalarlarla kendini iyiden iyiye ispat eden Serin şimdi de sözleri Sezen Aksu imzası taşıyan bestesi ise Onno Tunç’a ait efsane şarkı ‘Bir Çocuk Sevdim’ cover’ı ile dinleyici karşısına çıktı.

Vokalde Cansu Saraç, akustik ve elektro gitarda Melih Balta, bas gitarda Meltem Balta ve davulda Emre Ergün’den oluşan Serin, ‘Bir Çocuk Sevdim’de kendi müziklerini şarkıya tam anlamıyla adapte etmiş. Grup kendi sound’unun dışına çıkmamaya özen göstermiş. Avrupa Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlanan ‘Bir Çocuk Sevdim’in prodüktörlüğünü Melih Baltan, mix ve mastering işlerini de Aziz Berk Ertan üstlenmiş.

Cover yapmak zor iş. Doğru şarkıyı seçmek çok önemli. Kimi cover’larda ortalama bir bar grubunun elinden çıkmış gibi sadece enstrümanların değişimiyle şarkının yeniden çalınmasına şahit olabiliyoruz. Kimi zaman da Serin’in yaptığı gibi şarkı farklı bir forma bürünüyor ve nokta atışıyla hedefi on ikiden vuruyor.

Cover yapma fikri nasıl ortaya çıktı?

Meltem: Grubun nispeten yeni olduğu zamanlarda, çok fazla beste düzenlediğimiz ve çaldığımız bir dönem vardı. Cover yapma fikri de hem bize hem henüz hiç bir şarkımıza hakim olmayan seyirciye bir nefes aldırmak için çıkmıştı.

Cansu: Müziği sadece sunmak için yapmıyoruz bir yandan da. Evde kendi kendimize şarkı söylemek de bizim iş olarak yaptığımız müzikten ayıramadığımız bir şey. Öyle olunca da insan sürekli evinde kendi şarkılarını çalıp söylemiyor. Sevdiğimiz, saydığımız bir sürü şarkı ve şarkıcı var, onların duygusunu da paylaşmak istiyor insan.

Neden ‘Bir Çocuk Sevdim’i seçtiniz?

Melih: Somut bir neden bulmak çok kolay değil. Bir çok güzel Sezen Aksu şarkısı var fakat bu parçayı tekrar dinlediğimde parçanın dinamiği bende bir heyecan yarattı ve biz de o heyecanın üstüne gidip bu yorumu çıkarttık.

Meltem: Genel motivasyonumuz abime (Melih Balta) ilham verecek bir şarkı bulmaktı. Cansu ve benim büyük hayranı olduğumuz Sezen Aksu’nun tüm külliyatını karıştırdık. Bir Çocuk Sevdim hem bizi hem abimi heyecanlandıran bir parçaydı, sonunda da içimize son derece sinen bir düzenleme oldu.

Cansu: Sezen Aksu çok büyük bir ilham kaynağı. Sevdiğimiz bir çok şarkısı, hayatımızda hep yer bulan türlü sözleri var. Hepsini çalıp söylemek mümkün değil. Kimyası bizim ekibe uyan bir parçaydı.

Türkiye’de cover’a nasıl bakılıyor?

Cansu: Kimileri, paylaşana hissettirdiği duyguları göz ardı ederek, cover’ın sadece popülerlik için ya da kolaycılık için yapıldığını zannedip küçümsüyor. Ancak bir kesim de var ki, sevdiği bir şarkıyı o duyguya yeni bir anlam yüklenmiş olarak duyunca memnun oluyor. Biz ise saygı duyduğumuz bir sanatçının keyif aldığımız bir parçasını kendi nüansımızı katarak yeniden yorumladık ve bizi dinlemeyi sevenlerle paylaştık, aldığımız tepkiler de çok güzel, bizi çok mutlu etti.

Etiketler sanat müzik cover serin