Ayhan Tomak Atölye öğrencileri Ahşap Yontu Sergisi açılıyor

'Ayhan Tomak Atölye', 'Ahşaba Dokunmak 3' sergisi açılıyor. 8 Aralık'a kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Heykeltraş ve ressam Ayhan Tomak'ın, atölyesine devam eden öğrencilerinin çalışmalarından derlenecek olan  “Ahşaba Dokunmak 3" sergisi 30 Kasım'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde açılacak.

Alper Arman, Ayten Osken, Bircan Yorulmaz, Derya Türkoğlu, Hakan Yücel, İlknur Cebiroğlu, Kenan Atım, Neşe Konca, Safiye Özkan, Serap Apaydın Başkır, Sezin Çelik Karslı, Soner Tatlıdede, Şebnem Günay, Uğur Yılmaz, Zuhat Efe'nin eserlerinin yer alacağı sergi 8 Aralık'a kadar devam edecek.

AYHAN TOMAK KİMDİR?

1970 yılında Antakya’da doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. İstanbul Üniversitesinden mezun oldu. 1991 yılından itibaren, üniversite öğrenimi sırasında Ressam Erol Deneç önderliğinde kurulan İFAR Resim Grubu’nda yer aldı. Başta İstanbul olmak üzere, yurtiçi ve yurt dışında çeşitli resim sergilerine katıldı. Gazete ve dergilerde illüstrasyonlar, kitap kapak tasarımları yaptı.

2000’ li yıllarda ahşabı temel malzeme alarak, heykel çalışmalarına başladı. Geçmiş yıllarda edindiği ahşap yontu ile ilgili bilgi ve deneyimlerini heykellerinde kullandı. Yurt içi ve yurtdışında düzenlenen sergilere, ahşap heykel sempozyumlarına katıldı ve ahşap yontu workshopları gerçekleştirdi. Heykel çalışmalarının yanı sıra fonksiyonel sanat alanında da kendi tasarımlarını hayata geçiren sanatçı, yine bu alanda çeşitli firmalara danışmanlık verdi.

2008 yılından bu yana, Helsinki Uluslararası Sanatçılar Birliği üyesi olan sanatçı, İstanbul’da sanat yaşamını devam ettirmektedir. Balat ve Binkılıç Köyü’ndeki atölyesinde kendi çalışmalarının yanı sıra ahşap yontu dersleri de vermektedir.

Barış Ağacı'nın başında konuşmalar: Yontarken kendinizi yontuyorsunuzBarış Ağacı'nın başında konuşmalar: Yontarken kendinizi yontuyorsunuz