Ziryab’ın üçüncü sayısı çıktı

Ziryab dergisinin üçüncü sayısı çıktı. Ziryab, 4 ayda bir İstanbul’da yayınlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzik Dergisi Ziryab’ın üçüncü sayısı çıktı. Derginin bu sayısında Ziryab Müzik Yarışması’nda dereceye giren müzisyenlerin şarkılarından oluşan albüm “Olana Bajêr: Bijareyên Ziryabê” hediye olarak veriliyor.

Üçüncü sayıda Inti Illimani ve Orphaned Land gibi dünya çapında tanınan grupların yanı sıra Mehmet Bayrak, Ganî Nar, Diana Wekil, Maviş Guneşer, Xoşnav Têlo, Doğan Çelik, Güven Erkin Erkal, Stêrka Karwan, Yeqîn ve Ma Muzîk Akademisi ile yapılan söyleşiler yer alıyor.

Besime Şen, Îbrahîm Sarisu, Seyda Goyan, Ardî Zêdo, Erdem Şalva, Seyidxan Kurij, W. K. Merdimîn, Welat Ramînazad û Tiwana Hemê’nin yazılarının yer aldığı 3’üncü sayıda Hejar Zehavi ile perküsyon ve Ertan Tekin ile düdük hakkında söyleşilerin yanı sıra Ziryab albümünde yer alan genç müzisyenlere de yer veriliyor.

Editörlüğünü Mevlüt Oğuz’un üstlendiği Kürtçe müzik dergisi Ziryab, 4 ayda bir İstanbul’da yayınlanıyor. Yayın kurulunda ise Siya Şevê müzik grubundan Gökçe Selim ve Serhat Temel ile Memo Seyda, Ozan Irmak, Yûnis Das ve Harun Elkî yer alıyor.

İlk sayısında Kerem Gerdenzerî, ikinci sayısında Ciwan Haco’yu kapak yapan dergi, üçüncü sayıda bir Ziryab projesi olan “Olana Bajêr: Bijareyên Ziryabê” (Şehrin Yankısı: Ziryab Dergisi Seçkileri) albümünü kapak yaptı. Dergi, çıkış amacını ise şöyle özetliyor: “Büyük bir emek ve özveriyle üretilen Kürt müziği ve müzisyenlerin sorunlarını her yerde ve her düzeyde, yapıcı bir dil ve geniş bir perspektifle tartışmaya açmak; müzisyenlere ve dinleyicilerine yeni bir ifade alanı açmak istiyoruz.”