Red Bull Müzik Festivali başlıyor

Red Bull Müzik Festivali'nin programı açıklandı. Festival 1-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Red Bull Müzik Festivali İstanbul'un konsept gecesinde yer alacak sanatçılar açıklandı. Konsept geceler Afrika ezgileriyle başlayacak.

Festivalde yer alan beş konsept gecenin ilki “Alpha Beat Night” 3 Ekim Perşembe akşamı Feriye’de gerçekleşecek. Gecede dans müziği ve rap’i harmanlayan Ganalı müzisyen Ata Kak’ın yanı sıra Ammar 808 ve Undomondo dinleyicileri modern Afrika ezgileriyle karşılayacak.

4 Ekim Cuma akşamı Deniz Müzesi’nde yapılacak olan “Aposynthesis Night”ta ise Ambient, noise ve synth müziğini şekillendiren Demdike Stare sahneyi Michael England ile paylaşacak. 5 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleşecek olan “Kan Kardeşler Gecesi”nde; Kabus Kerim ile MC Defkhan, Khontkar gibi isimler dinleyicilerle buluşacak. Gecede Baneva, şarkıcı, söz yazarı ve DJ Lil Zey ve DJ Big Poppa da yer alacak.

11 Ekim Cuma akşamı Moda Sahnesi’nde biriken iş birliğiyle düzenlenen “Ballroom Night”ta; Linn da Quebrada ve Lyzza gibi isimler sahnede olacak. Gecede DJ Kübra Uzun'un bu defa vokal performansına tanık olunacak. Ayrıca; Dudakların Cengi de sahnede olacak. Berk Çakmakçı'nın elektronik müzik projesi Age Reform da Ballroom Night’ta setiyle sahnede olacak.

Festivalin son konsept gecesi olan “Futurave Night” ise 12 Ekim Cumartesi gecesi Volkswagen Arena’da iki ayrı sahneye ev sahipliği yapacak. Berlin çıkışlı müzisyen Laurel Halo, Londra bass müzik sahnesinden Kode9, Berghain’dan Function sahnede olacak. Overmono ve Konx-om-Pax’ın canlı performanslarıyla sahnede olacağı gecede Afrodeutsche, Shanti Celeste, Dasha Rush, Y.Unan, Fluctuosa ve Golem de dinleyiciyle buluşacak.

Festivale ev sahipliği yapacak olan Red Bull House of Music ise Akaretler 37-39 adresinde 15 gün boyunca radyo programları, söyleşiler, atölyeler ve karma bir fotoğraf sergisine yer verecek.