'Ateşle Sırlanan 40 Yıl' İTÜ'de

Adnan Ergüler'in çinileri İstanbul Teknik Üniversitesi'nde. Sergi 16 Ağustos'ta sona erecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) "Ateşle Sırlanan 40 Yıl" sergisi açıldı. 2016'da hayatını kaybeden çini sanatçısı Adnan Ergüler'in eserlerinden oluşan sergi 16 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi'nde açılan sergideki çalışmalar, Osmanlı İznik çinilerinin şam işi, klasik, haliç işi gibi üsluplarını içeriyor. İTÜ Rektör Danışmanı, İletişim ve Pazarlama Direktörü Prof. Gülname Turan, "Normalde koleksiyonerler Türkiye'den çok yurt dışında. Kanada, ABD, Dubai ve Japonya'dan Adnan Ergüler'in koleksiyonerleri var. Russell Crowe, Bill Clinton gibi isimler de müşterileri" dedi.

Adnan Ergüler'in eserlerini de 'Adnan Hoca' olarak imzaladığını belirten Turan, "Ergüler çini fırının başında yatıp kalkan biri. Sergide çok iri parçalar var. Çinide yüksek parçalar çıkarmak çok büyük bir beceri gerektiriyor. Dünyanın en büyük tek parça çini karosu da sergide yer alıyor. Adnan hoca ömrü boyunca 3 tane üretmişti 3'ü de bu sergide yer alıyor" ifadesini kullandı. (İSTANBUL/AA)

Etiketler sergi İTÜ çini