Akra Caz Festivali başladı

Akra Caz Festivali başladı. 29 Haziran'a kadar sürecek festivalde Fazıl Say ve Iyeoka sahnede olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Caz müziğin dünyaca ünlü ustaları, bu yıl Antalya’da ikincisi düzenlenen Akra Caz Festivali'nde sanatseverlerle buluşuyor. Festival, 29 Haziran'a kadar devam edecek.

Festival’in açılışı, Monica Molina konseri ile yapıldı.  Molina’dan önceyse Antalya’nın caz müzik ustalarının yer aldığı Akra Jazz Band, birçok başarıyla dolu baş döndürücü bir kariyere sahip olan Barbaros’u ve Şallıel Kardeşler’le birlikte dinleyici karşısında oldu. Festival, bugün Kübalı Caz piyanisti Roberto Fonseca’nın gösterisi ve ardından Türkiye’nin en iyi caz vokalistleri arasında yer alan Ece Göksu’nun, Quartet’i ile birlikte söyleyeceği parçalarla devam edecek.

IYEOKA VE FAZIL SAY SAHNEDE 

22 Haziran gecesine ise Amerikalı sanatçı Iyeoka'nun sesi eşlik edecek. 26 Haziran’da dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, solo programıyla sahne alarak son eserlerinden Truva Sonatı’nı ve İzmir Süiti’ni çalacak.

28 Haziran’da ise Rusya’nın ünlü caz ve saksafon sanatçısı İgor Butman, Moskova Caz Orkestrası ile birlikte sanatseverlerin karşısında olacak . Aynı gece Türkiye’nin popüler gitar virtüözlerinden Önder Focan, grubuyla birlikte sahne alacak .Festival 29 Haziran gecesi, dünyanın en iyi caz vokalleri arasında yer alan, 2 Grammy ve 1 Tony ödülüne sahip olan Dee Dee Bridgewater’in konseriyle son bulacak. Bridgewater’a Türkiye’nin en büyük caz usta sanatçılardan oluşan Akra Big Band eşlik edecek.

Konserler saat 21.00'da başlayacak. (HABER MERKEZİ)