Atık maddelerden ‘Dönüşüm’ heykeli

'Dönüşüm' heykeli Dicle Bulvarı'na dikildi. Heykelin çevresine çiçeklendirme yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Sanatçı M. Salih Coşkun’un atık maddelerden yaptığı “Dönüşüm” heykeli Kayapınar ilçesi Dicle Bulvarı’na dikildi. Heykelin dikildiği alanı ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, emeklerinden dolayı Coşkun’u tebrik etti.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı personeli sanatçı M. Salih Coşkun’un, atık maddelerden yaptığı geri dönüşümün insan ve doğa yaşamındaki durumuna dikkat çekmeye çalıştığı “Dönüşüm” heykeli Kayapınar ilçesi Dicle Bulvarı’na dikildi. “Dönüşüm” heykelinin yerleştirilmesinden sonra alana gelen Eşbaşkan Adnan Selçuk Mızraklı, emeklerinden ötürü Coşkun’u tebrik etti. Bulvar alanında yapılacak peyzaj çalışması ile ilgili personellerle fikir alış verişinde bulunan Mızraklı'ya, trafikte seyreden araçlar kornalarıyla selamladı. Kimi yurttaşlar araçlarını durdurarak Mızraklı ile bir araya gelip çalışmalarda başarılar diledi.

“Dönüşüm” heykelinin yerleştirildiği Dicle Bulvarı’nda Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, peyzaj çalışmaları yürütecek. İlk etapta alanda toprak takviyesi ve tesfiyesi yapılacak. Toprak tesfiyesinin ardından bulvarda yeşillendirme ile birlikte çiçek dikimi gerçekleştirilecek. (DUVAR)