Yerin Kulağı: Müzik dünyasında yeni çıkanlar

Son bir hafta içerisinde birçok müzisyen, albüm ve single'ları dinleyicileri ile buluştu. Rammstein'dan A.A. Bondy'e kadar farklı tarzlarda görücüye çıkan müzikleri sizler için derledik...

Google Haberlere Abone ol

Ogün Işık

DUVAR - Müzik dünyası için oldukça hareketli bir hafta geride kaldı. Yaza girilirken özellikle yabancı rock ve metal camiasından birbiri ardına albüm ve single'lar geldi. Alman grup  Rammstein, Deutschland şarkısına çektiği klip ile gündemdeyken albümü de görücüye sundu.

Rammstein

Almanyalı endüstriyel metal grubu Rammstein, on yıllık aranın ardından kendi adını taşıyan Rammstein adlı albümüyle dinleyicileriyle buluştu. Grup geçen haftalarda Deutschland ve Radio adlı iki yeni şarkısını video klipleriyle birlikte yayınlamış ve dikkatleri üzerine toplamıştı. 11 şarkıdan oluşan 46 dakikalık yeni Rammstein albümü 17 Mayıs Cuma gününden itibaren Spotify ve diğer mecralarda dinlemeye sunuldu.

Tangerine Dream

Elektronik müziğin kurucularından sayılan ve 1967 yılından beri müzik yapan Tangerine Dream, Organ Piece isimli bir tekli yayınladı. 90’ı aşkın stüdyo albümü bulunan grup, 5 dakikayı aşan yeni şarkısıyla kendine has tarzını sürdürmeye devam ediyor.

The Black Keys

ABD’li rock grubu The Black Keys, 2014 yılından beri devam eden suskunluğunu 28 Haziran’da çıkaracağı albümle bozacak. Yeni albüm öncesinde Lo/Hi ve Eagle Birds adlı iki tekli yayınlayan grup, son teklisi Go’yu yeni video klibiyle birlikte dinleyicilere sundu.

A.A. Bondy

Alternatif folk tarzında müzik yapan A.A. Bondy, Enderness adlı yeni albümünü çıkardı. En son 2011 yılında Believers ile dinleyicilerle buluşan Bondy, 10 şarkıdan oluşan yeni albümündeki Fentanyl Freddy ve Killers 3 şarkılarına çektiği video klipleri de YouTube üzerinden yayınladı.

Banco Del Mutuo Soccorso

İtalyan progresif rock müziğinin en bilinen gruplarından olan Banco Del Mutuo Soccorso, Transiberiana adlı yeni bir albüm çıkardı. Grubun 1994’ten beri çıkardığı ilk stüdyo albümü olan Transiberiana, ikisi canlı kaydedilmiş ‘bonus’ şarkıyla beraber toplam 13 şarkıdan oluşuyor. 50 yıla yakın bir müzik hayatı olan grup, yeni çıkardığı 68 dakikalık albümdeki L’imprevisto adlı şarkıya bir video klip de çekti.

Possessed

Death metal türünün ilk temsilcilerinden biri olan Possessed, Revelations of Oblivion ile dinleyicileriyle buluştu. 1983 yılında kurulan grubun üçüncü stüdyo albümü olan Revelations of Oblivion toplam 56 dakika süren 12 şarkıdan oluşuyor.

Slipknot

ABD’li Nu metal grubu Slipknot, Unsainted adlı yeni teklisini yayınladı. 9 Ağustos 2019 tarihinde We Are Not Your Kind adlı yeni albümünü yayınlayacak grup, albümden paylaştığı ilk şarkı olan Unsainted’ı bir kliple birlikte yayınladı. Merakla beklenen yeni Slipknot albümü 14 şarkıdan oluşacak.

Mike Patton-Jean-Claude Vannier

Faith No More solisti Mike Patton ile Fransız besteci Jean-Claude Vannier’in 13 Eylül 2019’da yayınlanacak ortak çalışması Corpse Flower’dan On Top of The World isimli tekli yayınlandı. İkilinin beraber yaptıkları albüm 12 şarkıdan oluşacak.