37 yıllık kitap fuarı bu ramazanda kurulmayacak

1982 yılından beri her ramazan ayında kurulan İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yapılamayacak. Önceki İBB yönetiminin aldığı karar nedeniyle bu durumun ortaya çıktığı belirtildi. Yeni İBB yönetimi de bu yıl planlama yapmaya vakit kalmadığı için fuarın kurulup kurulmamasını gelecek yıl yeniden değerlendireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her ramazanda kurulan İstanbul Kitap Fuarı bu sene yapılamayacak. Independent Türkçe'nin haberine göre, her yıl Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde düzenlenen bu fuarın kurulmaması kararını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimi aldı.

İBB kaynakları, fuarla ilgili Sultanahmet esnafından eski yönetime yoğun şikayetler gittiğini, itfaiye ve emniyet gibi kurumların da fuarın sokak girişlerini kapattığı için olumsuz görüş bildirdiğini öne sürdü. Önceki yönetim döneminde alınan karara uyacaklarını söyleyen yetkililer, bu yıl planlama yapmaya vakit kalmadığı için fuarın kurulup kurulmamasını gelecek yıl yeniden değerlendireceklerini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuyla ilgili "Aradaki özel şirkettir ve önceki yönetim, burada kurulmasının kesinlikle yanlış olduğu konusunda bize brifing verdi. Sebebi budur" dedi.

FUAR ŞİRKETİ: SORUNU ÇÖZMEYİ UMUYORUZ

Fuarı, Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı Vakıf Fuarcılık organize ediyor. İnternet sitelerinden fuarın 15 Mayıs’ta Ayasofya’da yapılacağı ilan edilse de net bir takvimin olmadığını belirten fuar yetkilileri sorunu belediye ile görüştüklerini ve haftaya kadar çözmeyi umduklarını ifade etti.

İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, CHP’nin İstanbul’daki ilk icraatlarından biriyle yayıncılığa darbe vurmasının, kültür hayatının zor zamanlar geçirdiği bu günlerde zihinlerden silinmeyeceğini savunuyor. TYB olarak Ekrem İmamoğlu’ndan, ideolojik tutumdan uzak, kültür-sanatı ve bu yolda emek harcayan yayınevi ile yayıncıları kırmamasını istediklerini söyleyen Bıyıklı, seçim döneminde İmamoğlu’nun kullandığı ve her kesimi kucaklayan söylemin propagandadan ibaret kalmaması gerektiğini öne sürdü.

1982 YILINDAN BERİ VAR

1982 yılından bu yana İstanbul’da kurulan bu fuar 2010 yılına kadar Sultanahmet Camii’nin avlusunda düzenleniyordu. Fuar, 26 yıl boyunca diğer ramazan etkinlikleriyle birlikte Sultanahmet’teki varlığını korudu. 2010 yılında ise Beyazıt Meydanı’na taşındı. Sultanahmet’teki Ramazan alanında sucuk ekmek, şeker, kahve, hediyelik eşya gibi stantlar ise faaliyetine devam etti. 2010 ile 2017 arasında Beyazıt’ta faaliyet gösteren fuar yine ilgi odağı olsa da eski canlılığını hiçbir zaman kazanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl fuara Ayasofya’da bir alanı tahsis etti. Birçok yayıncıya göre Ayasofya’da kurulan 2018 fuarı oldukça başarısız oldu. (Independent Türkçe)

Valilik İmamoğlu'na daveti pazartesiden salıya erteledi: Manidar buluyorumValilik İmamoğlu'na daveti pazartesiden salıya erteledi: Manidar buluyorum