Örsan Öymen Açık Diyalog İstanbul'da

Prof. Dr. Örsan Öymen, Açık Diyalog İstanbul'da felsefe semineri verecek. Etkinlik 3 Mayıs, saat 19:00 – 20:30 arasında gerçekleşecek. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Örsan Öymen’in gerçekleştireceği ‘Felsefe, Devrim ve Siyaset’ konulu felsefe semineri Açık Diyalog İstanbul’da gerçekleşecek.

Ahlâk Felsefesi ve Siyaset Felsefesi bağlamında, felsefenin siyasete ve insanlık tarihindeki devrim süreçlerine yönelik katkısının irdeleneceği seminerde, dünyayı değiştiren filozofların düşünceleri ve kuramları incelenecek. Bu bağlamda, Sokrates, Platon, Aristoteles, Hobbes, Locke, Rousseau ve Marx gibi filozofların kuramları ele alınacak; ahlak, erdem, adalet, devlet, halk, toplum sözleşmesi, halk egemenliği, güçler ayrılığı, laiklik, mülkiyet hakkı, feodalizm, monarşi, teokrasi, oligarşi, demokrasi, kapitalizm, sosyalizm gibi kavramlar çözümlenecek; 1776 Amerikan devrimi, 1789 Fransız devrimi, 1923 Türk devrimi, 1917 Rus devrimi, 1949 Çin devrimi, 1959 Küba devrimi bu filozofların kuramları bağlamında işlenecek.

Etkinlik 3 Mayıs, saat 19:00-20:30 arasında gerçekleşecek.