Ozan Emekçi'den DSP'ye: Müziğimi istismar etmeyin

Ozan Emekçi, DSP'nin “Özgürlük Mahkumları” isimli eserini korsan bir şekilde kullandığını ifade etti. Ozan Emekçi, "İsminin başında ‘Demokratik’ bulunan bir partinin böylesine antiemek, anti-insani ve hukuk dışı davranışını protesto ediyorum. Hikmet Sami Türk adlı bir faşist Adalet Bakanı’nın ‘Hayata Dönüş’ adını vererek cezaevlerinde devrimcilerin hayatını karartan bu parti, yurtsever-devrimcilere adanmış bu marşın, daha fazla kirletilmesine son vermelidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DSP'nin yerel seçimlerle birlikte bir kez daha siyaset arenasına çıkmasıyla birlikte eski bir tartışma da alevlendi. Muhalif eserleriyle sol-sosyalist kamuoyu tarafından yakından takip edilen sanatçı Ozan Emekçi, DSP’yi bir kez daha eleştirdi. DSP’nin “Özgürlük Mahkumları” isimli eserini korsan şekilde seçim müziği olarak kullandığını kaydeden Ozan Emekçi, DSP’nin emek hırsızlığı yaptığını, böyle bir partiye eserlerini kullanma izni vermediğini, vermeyeceğini söyledi.

Yeni Yaşam gazetesinin haberine göre, Almanya’da yaşayan Sanatçı Ozan Emekçi, eserinin izinsiz kullanımı konusunda şunları söyledi: "Türkiye’de DSP olarak bilinen bir parti yıllardır ‘Özgürlük Mahkumları’ isimli eserimin müziğini korsan biçimde her seçimde kullanmaktadır. Türkiye’deki hukuksuzluğu da bilerek, uyarıları da dikkate almıyor. Parti başkanı B. Ecevit’in yaşadığı dönemde, konuya ilişkin dava açtım, ancak bir sonuç alamadık. Davanın hakimi avukatıma, ‘Madem bu eseri Ecevit kullanıyor o zaman sevinin’ diyor ve emek hırsızlığını görmezden geliyor. Türkiye’de hakime ve hukuka bakın! DSP’ye söylüyorum; bugüne kadar yaptığınız hukuksuzluğun bedelini ödeyin ve bir daha da müziğimi hiçbir şartla kullanmayınız! İsminin başında ‘Demokratik’ bulunan bir partinin böylesine antiemek, anti-insani ve hukuk dışı davranışını protesto ediyorum. Hikmet Sami Türk adlı bir faşist Adalet Bakanı’nın ‘Hayata Dönüş’ adını vererek cezaevlerinde devrimcilerin hayatını karartan bu parti, yurtsever-devrimcilere adanmış bu marşın, daha fazla kirletilmesine son vermelidir. Eğer zerre kadar ahlakınız varsa müziğimi bir daha istismar etmezsiniz."

Etiketler sanat DSP ozan emekçi