Yandex pembe dizi sektörüne giriyor

Yandex, dizi sektörüne hazırlanıyor. Şirket yapım şirketleriyle görüşmelere başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus haber ajansı Vedomosti'nin haberine göre Yandex, orijinal dizi yapımcılığına hazırlanıyor. Haberde, Yandex çalışanlarının yıl sonundan beri yapımcılarla iletişime geçerek yeni projeler aradığı belirtildi. Şirket, yıl içinde 8 ila 10 dizinin yapımına başlayarak 2020 yılının başlarında ilk projelerini yayınlayacağını umduğunu belirtti.

Yandex'in basın hizmetleri geliştirme kurulu başkanı Olga Filipuk,  "Yıl sonundan bu yana Yandex.Stüdyo adına farklı yapım şirketleriyle müzakere içindeyiz. Film, dizi ve daha farklı türde içerikler üretmek istiyoruz. Ancak henüz detayları açıklamamız mümkün değil" açıklamalarında bulundu.

Vedomosti, Yandex'in görüşmekte olduğu altı farklı yapım şirketine ulaşarak en az iki projenin yapım aşamasında olduğunu öğrendi. Projelerden biri, Sreda yapım şirketi tarafından çekilecek olan "Bakanlık" isimli bir Aleksandr Tsekalo filmi olacak. Yönetmenliğini Roman  Volubuev'in yapacağı film devlet memurları ve yolsuzluğu anlatacak.

Yapım şirketlerinden biri ise, bir diğer projenin ilk bölümlerinin çekimi için çoktan anlaştıklarını belirtti.

SEYİRCİLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Film yapımcısı Aleksandr Tsekalo internet tarayıcılarının film sektörüne girmesi konusunda, "Siyaset ve mühim sosyal konular, zorlayıcı sahne ve replik seçimleri ve aleni cinsellik seyircilerin ilgisini çekiyor" dedi.

Dizilere ayrılan bütçenin büyük televizyon kanallarıyla boy ölçüşebilecek düzeyde olduğunu açıklayan Yandex'in bütçesi, televizyon kanallarının direktörlerine göre, dizilerin maliyeti 15 milyon (yaklaşık 1 milyon 200 bin Türk Lirası) rubleyi bulabilir. (KAYNAK: SPUTNIK)