No 238'de iki sergi: Eserin bedelini alıcı belirliyor

No 238, Sinan Kılıç'ın "Untitled'' , Serkan Çolak'ın ''Noir'' adlı sergileriyle açılıyor. Her iki sergide yer alan fotoğraflar, dayanışma ve destek amaçlı olarak bedelini alıcısının belirleyeceği şekilde satışa sunulacak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de kentin sanatsal hayatına dokunan “No 238”, Mahzen Photos kolektifi üyelerinden Sinan Kılıç ve Serkan Çolak’ın çabalarıyla gerçekleşiyor. Sanatçı söyleşileri, okuma ve kitap çalışmaları ile fotoğraf üzerine çeşitli seminerlerin verileceği açılış etkinliğinde iki sergi yer alacak.

Mahzen Photos, zamana tanıklık etme ve toplumsal bilincin oluşması açısından, fotoğrafın önemli bir güce sahip olduğu düşüncesiyle, belgesel alanında üretim yapan kolektif bir fotoğraf oluşumu. MahzenPhotos'tan Serkan Çolak ve Sinan Kılıç’ın çalışmalarından oluşan No238, fotoğraf üzerine düşünme, üretme ve kültür sanat mekanı olarak İzmir’in kültür sanat hayatına katkı koymaya çalışacak.

SERGİLERİN ANA TEMASI

Serkan Çolak; Noir adlı fotoğraf sergisi ile geçmiş, gelecek ve günümüze dair içe dönük sorgulamalarda bulunurken, Sinan Kılıç; “Untitled” adlı sergisi ile "görünen ya da görünmeyen bir çokluktur" diye tanımladığı kentin sesi olmaya çalışıyor.

Oluşum, kolektif bilincini “Gerçeklik algısının, hakim sınıflar tarafından üretilip toplumsal alt sınıflar içinse esas anlamının hiçleştirildiği bir sistemde, yaşamı estetize etmek üzerine kurulmuş bir fotoğraf mecrasından bağımsız, gerçeğe tanıklık eden, hayatı ve toplumsal yaşamı anlama ve anlatma pratiği olarak‘’ ifade ediyor.

Sergi bugün (19 Eylül) Konak Büyük Kardiçalı Han’da ziyaretçilere açık olacak.