Şair Cemal Safi hayatını kaybetti

Çok sayıda Türk sanat müziği şarkısının sözlerini de yazan şair Cemal Safi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair Cemal Safi, yaşamını yitirdi. Hastalığı nedeniyle bir süredir yoğun bakımda Cemal Safi'nin ölüm haberini sanatçı ı Onur Akay duyurdu.

Bestelenen şiirleri, Orhan Gencebay, Muazzez Abacı, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca gibi isimler tarafından yorumlanan Cemal Safi, KOAH nedeniyle hastanede tedavi altına alınmıştı.

CEMAL SAFİ KİMDİR? 

Cemal Safi 1938 yılında Samsun'da doğdu. Öğrenimine Sakarya İlkokulu'nda başladı. Samsun Sanat Okulu' nun Torna Tesviye bölümünden mezun oldu. 1959 yılında ailesiyle Ankara' ya taşındı. 1971 yılına kadar o dönemde sahibi oldukları Büyük Otel' de babasının yanında çalıştı.

İlk şiirlerini Orhan Gencebay besteledi. 1990 yılında, Rüyalarım Olmasa, 1991 yılında, Vurgun adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl art arda yılın şairi seçildi. 1990 yılında bir şiir kasedi çıkardı. Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirildi.

Eminescu madalyası, Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile TRT'nin Yılın Şair'i gibi sayısız ödüle layık görüldü.

Şair, yaz aylarını geçirmekte olduğu Akçay'da her yıl Akçay Şairler ve Bestekârrlar Festivali 'ni organize etmektedir. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ölüm şair safi Cemal