Orhan Gencebay: Bu işin bir ucunda ben, bir ucunda Arif Sağ yok

MESAM'ın muhalif üyeleri genel kurula hazırlanıyor: Güzel bir kanun hazırlıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) 18 Mart’ta gerçekleşecek genel kurul toplantısının arifesinde aralarında Orhan Gencebay, Selami Şahin, Fuat Güner ve Ercan Saatçi gibi isimlerin yer aldığı muhalif üyeler, Günay Restaurant’ta bir araya geldi.

Milliyet gazetesinden Seçkin Şenvardar'ın haberine göre toplantının hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle katılımın az olacağını savunan grup, hafta içi bir güne alınması için imza topladı. Hasta olduğu halde toplantıya katılan Gencebay, son haftalarda  Arif Sağ’la yaşadığı tartışmalarla ilgili olarak, “O benim kardeşim gibi sevdiğim 50 yıllık dostum. Sanki bu işin bir ucunda ben, diğerinde Arif varmış gibi yaklaşım oluyor. Burada söz konusu olan MESAM’dır. Benle bir alakası yok, sadece sistemi düzeltmek istiyorum. Kanun çıkarmamız lazım, yakında bunun karşılığını alacağız. Güzel bir kanun hazırlanıyor” dedi. Fuat Güner ise genel kurulun 18 Mart'ta olmasıyla ilgili , “Genel kurul hafta sonu olmamalı... Herkes eğlence sektöründe çalışıyor, işleri güçleri var. Hafta içi olursa hemen hemen herkes İstanbul’da olacak” şeklinde yorum yaptı.

'TEK BESTESİ, SÖZÜ OLMAYANLARI ÜYE YAPMIŞLAR'

Toplantıya katılan isimler arasında yer alan Ercan Saatçi ise kurucuları arasında yer aldığı MESAM’ın, şu anki durumda hizmet veremediğini söyleyip, “İşler iyi gitmiyor. Tek bir bestesi ve söz yazmışlığı olmayan insanları üye yapmışlar. Onların her birinin yıllık maliyeti binlerce TL, bunları sigorta yapmışlar. Böyle olunca da çoğunluk oluyorlar” şeklinde konuştu.