Uçan Süpürge'ye başvurular devam ediyor

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 21. kez düzenleniyor. Son başvuru 25 Mart'ta.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin kurucusu Halime Güner yola vakıfla devam etme kararı aldı. Türkiye'nin ulusal ve uluslararası tek kadın film festivali olan Uçan Süpürge'nin tanıtımı çok sayıda sivil toplum kuruluşu, yabancı misyon temsilcisi ve akademisyenin katılımıyla vakfın merkezinde yapıldı.

'21'İNCİ FESTİVALİN BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR'

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 21'inci kez 10-17 Mayıs tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Vakıf tarafından organize edilen festivalde yer alacak filmlerin başvuruları ise devam ediyor. Festivalde yer almak isteyen ulusal ve uluslararası “uzun”, “kısa” ve “belgesel” film sahipleri 25 Mart'a kadar başvurularını yapabilecek.

KADININ TOPLUMSAL KONUMUNU SORGULAMAYI HEDEFLİYOR

Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali 'Uçan Süpürge', sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı, bu konudaki tartışmaları beyaz perde aracılığıyla yaygınlaştırmayı, kadın sinemacıların birbiriyle ve sektördeki diğer kadınlarla buluşmalarına aracılık etmeyi hedefliyor. 21'inci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne 25 Mart 2018 tarihine kadar www.ucansupurge.org.tr/ adresi üzerinden başvuru yapılabilecek. (DUVAR)