Alman filmleri Diyarbakır'da

Diyarbakır'da Alman Filmleri Festivali başladı. Festivalde 7 film gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - 'Alman Filmleri Türkiye’de' başlığıyla düzenlenen film festivali Diyarbakır’da başladı.

Festival Goethe Enstitüsü, German Films ve Diyarbakır Sanat Merkezi’nin (DSM) katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 'Kino 2017- Alman Filmleri Türkiye’de' başlığıyla gerçekleşen festivalin açılışı, Fatih Akın’ın 'Paramparça' adlı son filmiyle gerçekleşti.

'Paramparça' adlı filmi, Cannes Film Festivali’nde başrol oyuncusu Diane Kruger’e En İyi Oyuncu Ödülü’nü kazandırmıştı. Film, Oscar yarışında Almanya’yı temsil edecek. Yabancı Dilde En İyi Film dalında Altın Küre ödülüne de aday gösterilen filme Diyarbakırlılar ilgi gösterdi. Gösterimin tüm biletleri satıldı.

7 FİLM GÖSTERİLECEK

24 Aralık’a kadar devam edecek festivalde 7 film gösterilecek. 'Tavşan Okulu' adlı animasyon filminin yanı sıra Julian Rosefeldt imzalı 'Manifesto' ve Werner Herzog’un politik gerilim filmi 'Tuz ve Ateş' dikkat çekiyor. 'Şafak Sökmeden', 'Kör Talih' ve 'Unutulmayan Aşk' festivalin diğer filmleri arasında yer alıyor.

Festival filmleri Ceylan Karavil Alışveriş merkezinde bulunan Cinemaxsimum’da izlenebilecek. Bilet fiyatları ise 5 TL. (DUVAR)