Melis Alphan'dan Ahmet Hakan'a: Sanat eleştirisinden de geri kal be kardeş!

Ahmet Hakan, Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki saldırıyı gündemine aldı. Gazeteci Melis Alphan, Hakan'ı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz pazar günü Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki sergide saldırı yaşandı. Gözaltına alınan saldırgan serbest bırakıldı.

Ahmet Hakan, Hüriyet'teki köşesinde konuyla ilgili olarak, "Bu eserleri beğenmemek, en vahşi şekilde eleştirmek falan... Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına anasının ak sütü gibi helaldir. Hatta kırıp dökmeden, zorbalık yapmadan, kaba kuvvete yaslanmadan medeni bir şekilde protesto etmek de haktır. Hak olmayan tek şey vardır: Kışkırtmak ve bilip bilmeden kışkırmak... Kışkırmak, yani sergi basmaya kalkmak, yani kaba kuvvet uygulamaya kalkışmak" ifadelerinde bulundu.

Hürriyet gazetesinin bir başka yazarı Melis Alphan, Hakan'ın bu sözlerini sosyal medya üzerinden eleştirdi. Alphan Twitter hesabından, "Sanata dair hayatımda okuduğum en kötü yazı olabilir. Gözü çıkarıyor ama kaş da yapamıyor. Sanat eleştirisinden de geri kal be kardeş. Sanatsal ifade özgürlüğünü 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşın eleştirinin helal olması' üzerinden açıklamak... Ne diyeceğimi bilemiyorum." dedi.