Le Guin'in romanı 'Karanlığın Sol Eli' dizi oluyor

Le Guin'in eseri televizyona uyarlanıyor. "Karanlığın Sol Eli" Kış adlı bir gezegende geçiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ursula K. Le Guin'in Hugo ve Nebula ödülüne layık görülen "Karanlığın Sol Eli" adlı romanı televizyona uyarlanıyor.

Variety'nin haberine göre, Critical Content adlı firma romanın televizyon uyarlaması haklarını bizzat Le Guin'in kendisiyle yaptığı bir anlaşma ile elde etti. Le Guin ayrıca romanın televizyona uyarlanması sürecinde aktif olarak rol alacak ve dizinin yapımcılarından biri olacak.

. .

Prodüksiyonunu "Limitless" dizisi ekibinden Andrew Marcus, Ray Ricord ve Tom Forman'ın gerçekleştireceği dizi projesinin senaryosunu kimin kaleme alacağı ise henüz belirsiz.

Ancak bu uyarlamanın, Margaret Atwood'un "Damızlık Kızın Öyküsü" adlı romanından uyarlanan "The Handmaid’s Tale"e benzer bir biçimde, seyirciden yoğun bir ilgi görmesi bekleniyor.

Dünyamıza çok benzeyen, ancak sürekli kutup iklimi yaşanan ve cinsel kimliğin bir statü ya da güç aracı olarak kullanılmadığı "Kış" adlı bir gezegende geçen "Karanlığın Sol Eli", Türkçe'ye Ümit Altuğ tarafından çevrilip Ayrıntı Yayınları ile okurlarla buluşmuştu.