Kapadokya'da festival rüzgârı

Cappadox'un teması: Dünyadan Çıkış Yolları. Festival 18-21 Mayıs'ta.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava faaliyetleri gibi farklı disiplinleri bir araya getiren Cappadox festivali 18- 21 Mayıs tarihleri arasında Kapadokya'da yapılacak.

Rhye, Emma Shapplin feat, Kaan Tangöze, Büyük Ev Ablukada gibi çok sayıda müzisyeni ağırlayacak festivalde kapadokyanın doğasına uygun sahneler kurulacak.Doğayla iç içe gerçekleştirelecek organizasyonda gün batımı konserleri Kızılvadi, Güraz Müze ve Uçhisar Çiftlik Evi'nde, diğer konserler ise Bezirhane, Perili Ozanlar Vadisi'nde yapılacak.

'SANATA TUTUNARAK YAŞAMA ÇABASI'

Farklı disiplinleri bir araya getirecek festival için hummalı bir program çalışması yapıldı. Festivalin koordinatörü Ilgın Deniz Akseloğlu festivali GazeteDuvar'a anlattı. Festivalin temasının 'Dünyadan Çıkış Yolları' olmasının sebebini aktaran Akseloğlu “Hayata bir şekilde şiirsel yaklaşabilmek, içinde bulunan acı gerçeklerden kaçmak değil de farklı açılardan bakarak başa çıkmak. Yalnızca turizm değil her anlamda yollarımız tıkanmış durumda. Dolayısıyla sanata tutunarak yaşama çabası içerisindeyiz” dedi.

ANADOLU GÖRÜNÜR KILINIYOR

Üçüncü kez İç Anadolu coğrafyasında festivali hayata geçirdiklerini aktaran Akseloğlu İstanbul dışında bu tarz bir organizasyonun yapılmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Çağdaş sanatları kamusal alanlarda sergileyen festivalle ilgili Akseloğlu “Yalnızca Uçhisar ve Göreme gibi bilinen yerlerde değil vadilerde, tarihsel merkezlerde ortaya çıkması oldukça önemli festivalin. Biraz da unuttuğumuz bir takım Anadoluya dair şeylerin görünür olmasını da sağlıyoruz. İstanbul dışındaki sanatçıları burada ağırlıyoruz” sözleriyle festivalin katılımcıları ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

SADECE MÜZİK YOK

Yalnızca müzik değil farklı disiplinleri de bir araya getiren festival katılımcılarına doğada yemek pişirme, gurme tadım, cappadox piknik gibi etkinlikleri sunacak. Ayrıca festival kapsamında sessiz yürüyüşler, vadi yürüyüşleri, koşu, bisiklet turları ve yoga etkinliklerinin de yer aldığı açık hava programı hazırlandı. Katılımcılar Kapadokya'nın coğrafyasını deneyimleme ve zorlu koşullarına şahit olma fırsatı yakalayacak. (DUVAR)