'Made in Türkiye' sergisi açılıyor!

Türkiye sokak kültürünü yansıtan sergi yarın açılıyor. Eserler 4 ay boyunca sergilenecek...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye sokak kültürünü ve Türkiye zanaat işçiliği ile bir araya getiren No Lab sanat galerisi ikinci sergisi ‘Made in Türkiye’ yarın Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda açılıyor.

Tradisyonel Türk kültürünü daha sanatsal bir dokunuşla tüm dünyaya sunmayı hedefleyen sergi, yerli ve yabancı sanatçıları 4 ay boyunca bu sergide ağırlayacak. Sergi için galeri kurucuları Ala Onur ve Zeynep Ercan, ‘Biz Türkiye olarak Dünya sanatına nasıl bir katkıda bulunuruz?’ sorusuyla yola çıktıklarını ve bu sergide kendi köklerine döndüklerini belirtti. Serginin çok ses getireceğini belirten Onur ve Ercan, serginin zanaatkarla sınırlı kalmadığını, Türk lezzetlerinden Anadolu ezgilerine kadar sokağa dair tüm tiplemeleri yepyeni bir sunumla tekrardan canlandırdıklarını belirtti.

Chris Wolston, Liz Collins ve Amit Baruch gibi dünyaca takip edilen genç sanatçıların da katılacağı sergide; bakır, tekstil, deri ve cam ustalarının stüdyolarında işlerini gerçekleştirip, zanaatkarların el işçilikleri ile kendi vizyonlarını birleştirerek ortaya alışılmışın dışında ürünler çıkaracak. Sergi de ayrıca yok olmaya yüz tutan eski ipek yorgancılardan, tarak ustalarına birçok değerli el emeğini, sanatçılarla harmanlayacak.

Heykelden mobilyaya, duvar kağıtlarından seramik objelere her çeşitten sanat eserini bünyesinde barındıran sergideki her parça satışta da sunulacak. Sergi, temalı yemeklerden müzik dinletilerine, atölye çalışmalarından konuşmalara kadar birçok etkinlikle 4 ay boyunca sürekli hareketli kalacak. Ala Onur ve Zeynep Ercan, tüm sanatsever ve sevmeyenleri de yeni sanat anlayışını deneyimlemek üzere Hasköy Eski İplik Fabrikası’na beklediklerini açıkladı.