İstanbul Film Festivali başlıyor

İKSV İstanbul Film Festivali başlıyor. Festival 5-15 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük uluslararası sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, bu yıl 36'ncı kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye ve dünya sinemasının en nitelikli ve başarılı örneklerinden, yıldız oyuncular ve usta yönetmenlerle söyleşilere, 36'ncı İstanbul Film Festivali, bu yıl 5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

36'ncı İstanbul Film Festivali,  186 uzun metrajlı ve 17 kısa filminden oluşan programıyla festival takipçileriyle buluşacak. Festival kapsamında, 11 gün boyunca, 21 bölümde 61 ülkeden 207 yönetmenin toplam 203 filminin gösteriminin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek.

36'ncı İstanbul Film Festivali’nin programı 14 Mart Salı sabahı İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru The Marmara Hotel Taksim’de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısında İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün konuştu.

İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri şehirdeki yedi farklı sinemada yer alan 9 salonda yapılacak. Festivalin bu yıl öğrencilere de bir hediyesi var. Festivalde bu yıl, hamilerin desteğiyle, hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seanslarındaki öğrenci biletleri 1 TL üzerinden satışa sunulacak.