Edebiyat 'ebedi gergef'te...

Ressam Adıgüzel ve Arslan'ın eserleri 'Ebedi Gergefte Ayak İzleri' adlı sergide bir araya geldi. Sergi 15 Şubat'a kadar Venüs Galeri'de.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Kasım Adıgüzel ve Mahmut Kemal Arslan Venüs Sanat Galerisi’nde 'Ebedi Gergefte Ayak İzleri' adlı sergide buluştular. Sanatçıların 40 adet çalışmasını içeren sergi 4 Şubat'tan 15 Şubat'a kadar her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında  Venüs Sanat Galerisi'nde ziyaretçilere açık olacak.

. .

Sergiyle ilgili olarak Kasım Adıgüzel "Enheduana’ dan Nazım Hikmet’e, Akadlar’dan demokratik cumhuriyete, Mezopotamya'nın uzun sancılı ve muhteşem dönüşümünü işledik. Enheduana 'İnanna ve Ann' şiirinden Nazım’ın 'Gelsene dedi bana' şiirine kadar bu coğrafyanın acısını, hüznünü, sevincini gördük, yaşadık şimdi tarihte ilk taş ustasının çekici ile başlayan ve çağdaş sanata dönüşen serüvenin bir parçası ve devamı olduk. Bu gergefte zaman tüneli hep devam edecek tarihte sanata, estetiğe, insanlığa yön vermiş olaylar şahsiyetler hep anılacak ve alkışlanacaktır" dedi.

Mitolojik çağın ressamı olarak anılan Mahmut Kemal Arslan ise "Büyük usta Atilla İlhan 'Onları ben büyük bir aynanın içinde gördüm. Üstelik ayna dumanlıydı ve olmayan bir şehirde geziniyordu' der. İşte ben de bu dumanlı aynanın içinden geçen ve bu Ebedi Gergefe Ayak İzi bırakanları fırçamla resmetmeye çalıştım. Başarabilmişsem ne mutlu bana ve sonsuz saygı onlara" yorumunu yaptı.