Bir darbe polisiyesi: “Cemaatçinin Ölümü” 

Barış Soydan'ın ikinci kitabı okurlarla buluştu. “Cemaatçinin Ölümü” Türkiye’nin son on yılını anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış Soydan’ın “Boruotu Cinayeti” isimli kitabında okuyucuyla tanıştırdığı gazeteci kahramanı “Ufuk Lodos”, ilk macerasında, intihar ettiği sanılan ama cinayete kurban gittiği ortaya çıkan üniversite arkadaşının katilini ararken, bir yandan da, Ergenekon, Balyoz ve KCK soruşturmalarında kamuoyunun medya aracılığıyla nasıl manipüle edildiğini anlatıyordu.

MEHMET GÜNDÜZ'ÜN YAŞAMINA VE CİNAYETİNE IŞIK

Soydan’ın Labirent Yayınları'ndan yeni çıkan ikinci romanında da, Ufuk Lodos’u daha güncel politik anaforun tam ortasında buluyoruz. Cemaatçinin Ölümü’nün merkezinde, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Gündüz’ün şüpheli ölümü var. Gündüz, Malatya’da, dindar bir çevrede yetişmiş, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden muzun olduktan sonra girdiği bürokraside Cemaat’in desteğiyle zirveye kadar yükselmiştir.

Ölümünden kısa süre önce FETÖ’nün devlet imamı olmakla suçlanır. Bir süre sonra ortadan kaybolur ve cesedi bulunur. Ufuk Lodos’un araştırması, Mehmet Gündüz’ün hayatının son döneminde solcu bir öğretmen ile aşk yaşadığını, bu aşkın Gündüz'ü değiştirdiğini ortaya çıkaracaktır.