Damon Albarn'dan Suriye orkestrası!

Savaştan kaçarak ülkelerini terketmek zorunda kalmış Suriyeli müzisyenlerin, Damon Albarn ile kurduğu orkestranın albümü Türkiye'de yayınlanıyor. Birçok ünlü müzisyenin de destek verdiği orkestranın İstanbul konserinde Ceza da sahne almıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli müzisyenlerden oluşan Suriyeli Müzisyenler Orkestrası ile İngiliz şarkıcı Damon Albarn'ın konser kayıtlarından hazırlanan albüm 13 Ocak Cuma günü Türkiye’de yayımlanacak.

İSTANBUL KONSERİNDE CEZA DA YER ALDI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali’nin açılış konserinde, Damon Albarn ve Suriyeli Müzisyenler Orkestrası’na Rachid Taha, Julia Holter, Bassekou Kouyate gibi birçok konuk sanatçının yanı sıra Ceza eşlik etmişti. Proje kapsamında, Damon Albarn ve Suriyeli Müzisyenler Orkestrası, bu yaz Avrupa’nın beş şehrinde konser vererek farklı kültür ve müziklerden kolektif bir çalışma yapmıştı. The Orchestra of Syrian Musicians & Guests adlı albümde, ekibin İstanbul Caz Festivali’nde seslendirdiği parçalar ile birlikte, Avrupa'da sahne almış oldukları festivallerden kayıtlar da yer alacak.

ULUSLARASI SANATÇILARDAN DESTEK

Albümde, İstanbul konserinde kaydedilen, Blur’un en sevilen parçalarından ‘Out of Time’ ve Gorillaz imzasını taşıyan ‘White Flag’ in farklı versiyonlarına da yer verildi. Bu iki parçanın yanı sıra, orijinali Julia Holter’e ait olan ve konserde Suriyeli Müzisyenler Orkestrası’nın Holter ile beraber seslendirdiği ‘Feel You’ da etkileyici performanslardan biri olarak görülüyor.

Damon Albarn ve Suriyeli Müzisyenler Orkestrası’na Cezayir, Lübnan, İngiltere, Mali, Moritanya, Senegal, Tunus ve Amerika’dan Eslam Jawaad, Faia Younan, Julia Holter, Malikah, Mounir Troudi, Noura Mint Seymali, Paul Weller, Rachid Taha ve Seckou Keita gibi konuk sanatçılar eşlik ediyor.

(DHA)